Szakma

2024.07.09. 13:27

Gyümölcskoktélokat is keverhettek a kisinasok a Vári-szakképző nyári táborában – galériával, videóval

Idén is meghirdette a nyári szünet idejére a Kisinas Tábort a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola, a fiatalok betekintést nyerhettek a legkülönfélébb szakmákba.

Pozsgai Ákos

Az ötnapos tábor számtalan érdekességet tartogatott, a résztvevők több helyszínen ismerkedhettek a különböző szakmák gyakorlati fogásaival. A gyerekek és a szakmaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhettek a Vári-szakképző képzési kínálatával, az iskola tanműhelyeiben és külső helyszíneken kaphattak betekintést a különböző szakmákba, ahol a gyakorlatban is kipróbálhatták a nekik tetsző munkafolyamatokat. 

kisinas tábor, koktél, Kiskunhalas, Vári-szakképző,
Dora Roland szakoktató vezette be a gyerekeket a koktélkeverés varázslatos világába
Fotó: Pozsgai Ákos

Kétségkívül a legnépszerűbb munkafolyamatok egyike volt a Vári-szakképző tankonyháján és felszolgálók tanéttermében tartott gasztrokalandok, ahol fánktésztát és desszertet készíthettek maguknak a kisinasok Bognárné Varjú Mónika szakoktató vezetésével, majd Dora Roland szakoktató vezette be a gyerekeket a koktélkeverés varázslatos világába, ahol gyümölcs italokból keverhettek maguknak egzotikus és más ízű és színes koktélokat.

Az iskola Kőrösi úti tanműhelyében tégla házakat építettek a kisinasok, az asztalos, a villanyszerelő és a gépész műhely is tartogatott számtalan érdekességet a fiataloknak.

A táborban az Okos Snack játékot Dancs Eszter védőnő mutatta be a táborozóknak. Ismertetőjében külön felhívta a figyelmet divatdiéták hatásaira, a pihentető alvás, a reggeli és a helyes táplálkozás fontosságára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában