Önzetlenség

2024.07.07. 07:00

Árván maradt gyerekek miatt szerveztek jótékonysági autós találkozót Lakiteleken – galériával

Márkafüggetlen autók találkoztak Lakiteleken, az autós kempingben. Az ország különböző részéről érkező járművek célja nem csak a verseny és a találkozás volt, hanem egy helyi család megsegítése is.

Szentirmay Tamás

A Verdák a Tősben (VAT) főszervezője Verebélyi Gábor elmondta, hogy második alkalommal rendezik meg a Garage & Tuning & Lifestyle Márkafüggetlen Autós Találkozót. A bevétel egy részét jótékony célra, az árván maradt Tóth család megsegítésére fordítják. A nyolcéves Csabi és két nővérének édesapja két évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel hunyt el. Tóth Balázs, Vörös Noel, Vörös Dávid, Szegedi Zoltán, Schnürlein Ferenc és Kara Szabolcs a drifttaxi teljes bevételét felajánlották a Tóth családnak. 

jótékonyság, lakitelek, autós találkozó
Versenyt is szerveztek az autóknak Lakiteleken
Fotó: Szentirmay Tamás

A szervezők a Verdák a Tősben, valamint Tőserdő Turisztikai Kft. pedig a tombolából befolyt összeggel tették ugyanezt. Több, mint harminc nyeremény várta a tombolán résztvevőket, melynek a főnyereménye egy százezer forintos chiptuning ajándékutalvány volt. Ezenfelül autóápolási szereket, fürdőbelépőt, csónakázási lehetőséget, valamint sok más élményt és autóval kapcsolatos ajándékot lehetett nyerni. Így több mint négyszázezer forintot tudnak majd odaadni a Tóth családnak.

A találkozón közel 250 autó és motor vett részt. A találkozó egyúttal a Pi Car Audio 2024-es országos hangnyomás bajnokság II. fordulójának helyszíne is volt. Ezenkívül abban is lehetett versenyezni, hogy kinek milyen a hifirendszere. Hivatalos mérőműszerrel, 5+3 zenei kategóriában, de párbajos méréseket is tartottak. Mindezek mellett a közönségkedvenc kipufogómérésre is lehetőség volt két kategóriában, amit szintén hivatalos műszerrel mértek le. Kategóriánként az első három helyezett kupával tért haza. Szombaton a tombola húzás előtt a járművek felvonuláson vettek részt. Lementek a Holt-Tisza partra, majd pedig a faluban tettek egy kört.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában