Galériával

2024.07.06. 13:07

Az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját köszönték meg a félegyházi ünnepségen

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték pénteken Kiskunfélegyházán a magyar egészségügy napja alkalmából. A városháza dísztermében megtartott Semmelweis-napon elismeréseket adtak át a városban hosszú évek óta kimagasló munkát végző orvosoknak, ápolóknak, szakdolgozóknak.

Vajda Piroska

Hazánkban 1992 óta minden év július elseje a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. Semmelweis Ignácot a korát messze megelőző tudományos szemlélete, rendíthetetlen kitartása és megalkuvást nem tűrő hite vezette arra, hogy végül sikerrel járhasson. Ezen az ünnepen az ő szellemét megidézve köszöntjük azokat, akik hivatásukat áldozatkészen, és fáradhatatlanul gyakorolják a mindennapokban jelenlévő nehézségek ellenére is – fogalmazott köszöntőjében Pál Attila, színművész, az esemény házigazdája.

Balla László, egészségügy, elismerés
Balla László alpolgármester is köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak
Fotó: Vajda Piroska

Dr. Körtvélyessy András, telephelyvezető főorvos az ünnepségen köszönetet mondott kollégáinak azért a magas színvonalú munkáért, amit nap mint nap végeznek. Hangsúlyozta, többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a félegyházi kórház hamarosan egy rehabilitációs szakközponttá fog válni. Ez többek között az is jelenti, hogy a félegyházi kórház egy teljes értékű szakképző hely lesz, ahol szakember utánpótlás képzése zajlik majd. 

Dr. Horváth Zsolt, orvosigazgató szerint, amit Semmelweis Ignáctól át kell venni, az a hit, az elkötelezettség és a hivatástudat. Ez az ami az egészségügyben dolgozóknak erőt ad és meghatározza azt az irányt, amerre menni kell. Hozzátette: bár nagyon sok nehézséggel kell szembenézniük, de mindenki a legjobb tudása szerint végzi a munkáját. Hangsúlyozta, a félegyházi rehabilitáció nem helyi, nem vármegyei, hanem országos szinten is kiemelkedő. 

Balla László alpolgármester a város vezetése és lakossága nevében mondott köszönetet mindazoknak akik fáradhatatlan munkájukkal a betegekért dolgoznak.  

A kórház legjobbjait köszöntötték 

Kórházi Elismerő Oklevelet kapott Dr. Rigó Imre Szülész-nőgyógyász főorvos. Kiváló Kórházi dolgozó elismerésben részesült: Dr. Bense Katalin Fül-orr-gégészeti szakrendelés főorvosa és Ráczné Fábián Judit szociális munkás. Kiváló Ápoló díjat kapott Zádori Emese, a Mozgásszervi Rehabilitációs osztály ápolója és Bánfiné Fekete Erika, a neurológiai szakrendelés szakasszisztense. Kiváló Előadó díjat kapott Czikó Daniella, anyaggazdálkodási ügyintéző. 

Köszöntötték azt a három főorvost, akik Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. jubileumi ünnepségén a képviselő-testület Jubileumi Emlékplakettjét vehették át a több évtizedes kiemelkedő munkájukért: Dr. Nyúzó Bálintot, Dr. Perlaki Pált és Dr. Fehérvári Istvánt. 

Köszöntötték a jubiláló dolgozókat

25 éves szolgálati elismerésben részesült: Barna Zsolt gyógymasszőr, Bóka Zsolt Tiborné ápoló, Csíkné Garai- Szabó Nóra vezető ápoló, Némedi- Varga Antalné ergoterapeuta, Urbán- Jéga Bernadett asszisztens és Vargáné Nagy Zsuzsanna asszisztens. 

30 éves szolgálati elismerésben részesült: Dr. Balogh Andrea intézeti vezető gyógyszerész, Borzainé Kiss Zsuzsanna gyógytornász, Fábián Viktória gyógytornász és Rádiné Felföldi Mónika röntgen asszisztens. 

40 éves szolgálati elismerésben részesült: Bánfiné Fekete Erika asszisztens, Csáki Mária asszisztens, Csík Julianna telephelyvezető ápoló, Endre Csilla területi védőnő, Keresztesiné Ipacs Rozália orvosírnok, Lantosné Patai Éva pénzügyi csoportvezető, Paksi Tiborné telephelyi gazdasági vezető, Dr. Reznyák Béla Józsefné laborasszisztens, Dr. Szaszkó Mária főorvos és Vörösné Czinege Hedvig fizioterápiás szakasszisztens.

A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete IBD Nővér címet a betegek szavazata alapján 2024.-ben, a Járóbeteg Ellátás Gasztroenterológiai szakrendelésének endoscopos szakasszisztense, Pappné Szabó Szilvia kapta meg, akinek a kórház és a város vezetősége is gratulált. 

Átadták az Oltalmazó Kezek Díjat is

Egészségért Közalapítvány a Kórházért alapítvány díját is a Semmelweis-napon adták át. Hét éve az Egészségért Közalapítvány a Kórházért megalapította az Oltalmazó Kezek Díjat. A díj átadását a helyi vállalkozók, magánszemélyek célzott adományaiból finanszírozza az alapítvány. Az elismerés mellé Dobos Zsuzsanna keramikus alkotását kapták a kitüntetettek. A díjjal kizárólag a kiskunfélegyházi kórház egészségügyi és egészségügyben dolgozóinak szakmai munkáját ismerik el. Ők azok, akiknek a betegekért tett szolgálatuk, hivatástudatuk példaértékű, ezzel méltán érdemlik ki a kuratórium elismerését. Az Oltalmazó Kezek Díjat idén Csáki Mária, Csányiné Fekete Annamária és Szűcsné Mészáros Ágnes Emőke vehette át. 

Elismerték a kamarai munkát 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete minden évben példamutató szakmai és kimagasló kamarai
tevékenységéért kitüntetést ad át tagjai részére. A Kiskunfélegyházi alapszervezet az idei évben két kollégát részesített kitüntetésben. Kamarai elismerést kapott: Tormási Jánosné rehabilitációs osztály ápoló és Tóth Emese gyógyszertári szakasszisztens. 

Címzetes főorvosi címet adományozott a város

Az egészségügyi alapellátásban több, mint 20 éve folyamatosan végzett munkája elismeréseként díszoklevelet vehetett át: Dr. Bajzák Jenő, Dr. Balla Rozália Irma, Dr. Földeáki Gábor, Dr. Földeáki Péter, Dr. Gulyás József Antal, Dr. Hegedűs Éva, Dr. Kincses Sándor Attila, Dr. Ozvald Anna, Dr. Rádi Klára Erika, Dr. Tulkán György. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában