Ünnepség

2024.07.06. 19:27

Átvették diplomájukat a pedagógushallgatók Kecskeméten – galériával, videóval

Több mint ötven végzős vette át diplomáját a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának oklevélátadó ünnepségén szombat délelőtt. A kecskeméti református templomban megrendezett diplomaosztón a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, és a köszösségszervező szak nappali és levelező tagozatán végzettek kapták meg oklevelüket.

Horváth Péter

A diplomaátadó istentisztelettel kezdődött. Dr. Szetey Szabolcs egyetemi docens, intézetvezető hirdetett igét, a liturgiát dr. Balogh Dávid adjunktus vezette. Az igehirdetés témáját a szőlőmunkásokról szóló példázat adta, melynek tanulsága szembemegy a társadalomban és a közgondolkodásban tapasztalható első-utolsó felosztással, és az ebből fakadó teljesítménykényszerrel, azt üzenve, hogy az utolsó Isten szemében az első.

diplomaátadó, diplomaosztó
A diplomákat a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, és a köszösségszervező szak nappali és levelező tagozatán végzettek vehették át
Fotó: Bús Csaba

Prof. dr. Papp Ferenc dékán ünnepélyes félévzáró beszédnek Csokonai és Arany nyomán választotta a latin nyelvű mottóját: quem dii odere, paedagogum facere, azaz: akit az istenek gyűlölnek, pedagógussá teszik. Erre egy hitvalló református tanár gondolatai idézte, akinek pályája e kijelentés cáfolata. Ő azt vallotta, hogy akit Isten szeret, jó pedagógussá teszi. A jó pedagógust pedig a gyerekek szeretete, a bölcs, felelős, követelményeket támasztó szeretet teszi, melyben benne van az empátia. Kiemelte, hogy a jó pedagógus magas színvonalú felkészültsége elengedhetetlen, mellyel mintát is ad a tanítványainak.

A dékán hangsúlyozta, hogy a pedagógusi pálya nem munka, sem nem hobbi, hanem hivatás, melyet elkötelezetten, az ember teljes egzisztenciáját odaszánva végez.

A félévzáró beszéd után a diplomák átadása következett. Az eseményen jelen volt Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze, a várost Engert Jakabné alpolgármester képviselte.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában