Előadás

2024.07.09. 11:49

A Forma-1 került a középpontba Szabadszálláson – galériával

Szenvedélyünk az autósport! címmel tartottak kiállítással egybekötött interaktív előadást pénteken a szabadszállási Dörmögő Kávéházban, a helyi Kultúrkapocs Egyesület szervezésében. Az érdeklődők megismerkedhettek Puskás Róbert F1-rajongó ereklyéivel. A rendezvény vendége volt Fehér János, Európa-bajnoki második helyezett és kétszeres magyar szlalombajnok.

Gulyás Sándor

Az autósport szerelmeseinek kedvezett a minap a szabadszállási Kultúrkapocs Egyesület legújabb rendezvényével. A rendezvény első felében a helyi Fehér János szlalom bajnok mutatkozott be, majd Puskás Róbert F1-rajongó és gyűjtő, aki szintén a város szülötte, tartott színvonalas, minden igényt kielégítő előadást a Forma-1 történelméről. Prezentációja még a laikus érdeklődő számára is érdekfeszítőnek bizonyult. A későbbiekben Szőke Péter, szintén F1-rajongó beszélgetett a két előadóval, aki előtte mesélt az autósporthoz fűződő viszonyáról, az általa látogatott Forma-1-es futamok világáról. 

Az oldott hangulatú, humort sem nélkülöző beszélgetésből a részvevők megtudhatták, hogy Fehér János kategóriájában többszörös magyar bajnok, illetve Eb második helyezett. Az eredményeket a saját maga építette autóval érte el olyan mezőnyben, amely nyolcvan és afölötti létszámot taksál. János gokarttal kezdte, később váltott a szlalom versenyzésre, amiben mára olyan sikeres, hogy jelenleg nincs is igazán ellenfele. A rendezvény után közvetlenül indult Visontára versenyezni, ahol a kategória 1. és az abszolút 2. helyét szerezte meg.

autósport, forma 1, előadás
Az autósport szerelmeseinek kedvezett  a szabadszállási Kultúrkapocs Egyesület
Fotó: Kultúrkapocs Egyesület

A beszélgetés második részében Puskás Róbert mutatta be ereklyéit. A kiállításra közel 50 autómakettet, rengeteg dedikált fotót illetve egy általa vezetett statisztikai albumot hozott, amiben a kezdetektől fel van vezetve az összes futam indulója és eredménye. Az eszmecsere nagyon jó hangulatú sztorizgatásba csapott át, amelybe aktívan bekapcsolódtak a jelenlévők is – tájékoztatta hírportálunkat Sallai Szilvia, az egyesület elnöke.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában