Lakitelek

2024.06.17. 16:51

A választókerület új, régi-új és leköszönő polgármestereit köszöntötte Lezsák Sándor – galériával

A 4. számú választókerület új, újra megválasztott és leköszönő polgármestereit köszöntötte Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke hétfőn Lakiteleken. A választókerületbe tartozó huszonnégy település vezetőjét a Hungarikum Ligetben látta vendégül a honatya.

Vajda Piroska

A polgármesteri találkozón a június 9-ei választásokat értékelve Lezsák Sándor elmondta, kemény küzdelmen vannak túl, de ilyen jól szervezett kampányban még nem volt része, pedig politikai pályafutása óta mintegy huszonnégy választáson – az országgyűlési, helyhatósági és európai parlamenti választásokat együttvéve – vett részt valamilyen formában. 

Lezsák Sándor, polgármester, választás 2024
A 4. számú választókerület új, újra megválasztott és leköszönő polgármestereit köszöntötte Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke 
Fotó: Vajda Piroska

Hangsúlyozta, voltak polgármester-jelöltek, akiket támogatott és győztek. Voltak, akiket nem támogatott és nekik is sikerült. Arra kérte az előzetesen nem támogatott polgármestereket, hogy ne ellenségként végezzék a munkájukat októbertől, hanem törekedjenek az együttműködésre. Arra is felhívta a településvezetők figyelmét, hogy ne éljenek vissza a győzelemmel, mert aki ezt teszi, az egy nagyon nehéz és keserves időszakot vállal magára a saját településén is. 

Arra is figyelmeztette a megválasztott polgármestereket és képviselőket, hogy a most következő nyár nem a vakáció ideje lesz, hanem a felkészülésé, amiben számíthatnak a választókerületi iroda munkatársainak a segítségére.

Lezsák Sándor azt is javasolta a polgármestereknek, hogy vegyenek részt saját településeiken a helyi civil szervezetek munkájában. Figyelmükbe ajánlotta a polgárőrséget, a honatya szerint ugyanis a polgárőrök munkája nagyon fontos a települések életében. 

Lenkei Róbert, választókerületi kabinetfőnök hasonlóan fontosnak tartja a fiatalok megszólítását. Arra kérte a településvezetőket, hogy ösztöndíj program indításával, fiataloknak szóló rendezvények szervezésével vonják be a helyi fiatalokat a közéletbe.  

Győztes polgármesterek a 4. számú választókerületben

Ágasegyházán Füredi János, Bócsán Szőke-Tóth Mihály, Bugacon Szabó László, Bugacpusztaházán Kerekes László Zoltán, Csólyospáloson Á. Fúrús János, Gátéren Pállné Dakó Eszter, Fülöpjakabon Bodor Sándor, Fülöpszálláson Gubacsi Gyula, Izsákon Lakatos Tamás, Jakabszálláson Szabó György Róbert, Jászszentlászlón Sebestyén István, Kiskunfélegyházán Csányi József, Kiskunmajsán Patkós Zsolt, Kömpöcön Tisoczki László, Kunszálláson Almási Roland Márk, Lakiteleken Madari Róbert, Móricgáton Tóth Antal, Nyárlőrincen Pácsa József, Orgoványon Gál Szilvia, Pálmonostorán Cseszkó László, Petőfiszálláson Szász János, Szankon Varga Ferencné, Tiszaalpáron Ágoston Béla, Tiszaugon Madari Márton. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában