Baja

2024.06.13. 19:50

Kámánné dr. Bari Bernadett: Közösek a céljaink

Az önkormányzati választás óriási Fidesz–KDNP győzelmet hozott június 9-én Baján. Kámánné dr. Bari Bernadett polgármester vezeti a várost a következő ciklusban. A bajai képviselő testület szinte teljesen megváltozik októbertől, tíz Fidesz–KDNP-s és négy ellenzéki képviselővel dolgozhat a következő ciklusban. Az elért eredmény előzményeiről és a közeljövő terveiről nyilatkozott hírportálunknak Kámánné dr. Bari Bernadett.

Márton Anna

Minek köszönhető az óriási győzelem? – többek között erről is kérdeztük Baja újdonsült polgármesterét.

Kámánné dr. Bari Bernadett, Fidesz-KDNP, választás, városvezetés
Kálmánné dr. Bari Bernadett, Baja új polgármestere
Fotó: Márton Anna / archí-felvétel

– A 2019-es választások után hat fővel állt fel a Fidesz–KDNP frakciója. Akkor megfogalmaztuk, hogy annak ellenére, hogy a 15 fős testületben ellenzékbe kerültünk, ugyanúgy a bajaiak érdekeit képviselve fogunk dolgozni, hiszen elsősorban erre a feladatra jelentkeztünk. Azt gondolom, hogy aki az elmúlt években követte a bajai közélet eseményeit, a testületi üléseket, ezen keresztül a frakciónk munkáját, láthatta, hogy tartottuk magunkat ehhez a vállaláshoz. A frakciónk egységes maradt, és most az önkormányzati választásokra olyan jelöltekkel egészült ki a csapatunk, akikkel évek óta együtt dolgoztunk, közösek voltak a céljaink, az elképzeléseink – mondta.

– A kampányra készülve fogalmazódott meg bennünk az a szándék, hogy egy olyan programot állítsunk össze, amely ténylegesen a bajaiak elképzeléseit tartalmazza, arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan képzelik el Baja jövőjét a következő évtizedben – tette hozzá.

Mint mondta, év elején egy kérdőívet állítottak össze azokból a témakörökből, amelyeket a bajaiak visszajelzései alapján a legfontosabbnak ítéltek meg és ezzel közös gondolkodásra hívták a lakosságot.

– Nagyon népszerűnek bizonyult az akció, közel hatezren vettek részt a kérdőív kitöltésében, erre az alapra lehetett utána építkezni, így született meg a Bajaiak Programja, amely a kampányunk egyik legfontosabb eleme volt – mondta Kámánné Bari Bernadett.

– Az eredmények ismeretében azt gondolom, kijelenthető, hogy a bajaiak értékelték azt, hogy kikérjük a véleményüket, köszönöm, hogy sokan támogattak minket ebben a munkában. A sok személyes találkozás, a jó hangulatú rendezvények mind a közös gondolkodás irányába hatottak. Ez úton szeretném megköszönni képviselőtársaimnak és kollégáimnak mindazt a rengeteg munkát, amelyet a kampány során végeztek. Az elért eredmény mindannyiunk közös sikere – tette hozzá.

Arról is kérdeztük a polgármestert, hogy mi a legfontosabb a közeljövő teendőit illetően. Mint elmondta, ez az átmeneti időszak meglehetősen furcsa helyzetet teremt, hiszen már tudják, hogy októbertől az ő feladatunk lesz a város vezetése, jelenleg mégis az a helyzet áll fenn, ami a választásokat megelőzően. Ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi képviselőkkel együtt továbbra is ebben a minőségben dolgoznak, a bajaiak érdekeit képviselve.

– Amint bekövetkezik az átadás, teljesebb képet kapunk majd arról, hogy milyen helyzetben van a költségvetés, milyen mozgásterünk van az elképzeléseink megvalósítására. Természetesen már előre készülünk és meghatározzuk azokat az irányokat, működési elveket, amelyek mentén dolgozni szeretnénk. A céljainkat a Bajaiak Programjában megfogalmaztuk, arra fogunk törekedni, hogy továbbra is a bajaiakkal közösen építkezzünk és érdemi döntések mentén megtöltsük a felvázolt elképzeléseket valós tartalommal. Azon fogunk dolgozni, hogy bebizonyítsuk minden bajai számára, hogy érdemesek voltunk a megtisztelő bizalmukra – zárta gondolatait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában