Összefoglaló

2024.06.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Verseimmel, dalaimmal, lényemmel, jelen életformámmal Isten üzenetét közvetítem – vallja Hajdan Vali Budapesten élő költő, előadóművész, aki a minap mutatkozott be „zenés szóvirág csokrával” a kerekegyházi Szecsődi Udvarházban. A szerző saját verseit prózában és megzenésített formában adta elő.

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun vármegyében. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére.

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt.

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Gyűjtemények Házát Kiskunmajsán, a Figura László Alkotóházban. A magántulajdonban lévő épületet a majsai önkormányzat kilenc millió forintból újította fel és alakította át, hogy a város három kiemelkedő gyűjteményének helyet adjon. Figura László fafaragó mester alkotásai mellett megtekinthető lesz Kis Tibor söröskorsó gyűjteménye és Bárány Tiborné Vica néni babakiállítása is.

Bács-Kiskun vármegye hét engedélyezett természetes fürdővízének a 2024-ben eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján megfelelő a vízminősége – közölte honlapján a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal.

Felborult egy autó Bátmonostoron.

Szerdán mutatják be Kecskeméten, a jótékonysági célú Mélymerülés Művészeti Magazint. Ezzel egyidejűleg tovább gyűjtik az adományokat a beteg gyerekeket egyedül nevelő Nándinak.

Péntektől megtekinthető a nagyközönség számára is a békenemez a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely körtermében. A monumentális nemez-alkotás többnyire kék és zöld színben pompázik, ugyanis a legtöbb alkotó szerint ezek a béke színei.

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést a KDNP városi és megyei szervezete szervezésében szombaton Kecskeméten, a Lestár téri Üldözöttek Emlékművénél.

Lestár Péter mellett Kada Elek volt a múltban, aki Kecskemét polgármestereként sokat tett a város felvirágoztatásáért a 19. század végén, 20. század elején. Polgármestersége idején készült el a Rákóczi út és a Művésztelep is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában