Összefoglaló

2024.06.14. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 14.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szombattól várja a vendégeket a Kecskeméti Élményfürdő. A fürdőzők reggel 9 óra és 20 óra között látogathatják a strandot, ahol 50 méteres úszómedencével, gyógymedencével, élmény medencével, strandmedencével és egy gyermekmedencével szolgálják a strandolók pihenését.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Walter Péter fotóiból nyílt kiállítás Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Az 1970-80-as évek alföldi életének mindennapjait idézi meg az a kiállítás, mely csütörtökön nyílt Walter Péter fotóiból Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeumban. A Petőfi Népe egykori munkatársának fotói az alföldi ember létének küzdelmeit és boldog pillanatait egyaránt megörökítették.

Tovább folytatódik a szabadszállási városi sporttelep felújítása. Közel negyvenmillió forintból új műfüves pálya épül a Vak Bottyán téri sporttelepen.

Dunavecse egyik pincéjét törte fel egy férfi 2024. június 2-án éjszaka. Miután nem sikerült semmit sem elvinnie, az utcára ment és mérgében egy autót rongált meg. Az egyik szomszéd látta a történteket és értesítette a rendőrséget.

Rontotta az őszi vetés termésének minőségét és mennyiségét az elmúlt heti jelentős csapadék.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki két gyermeke jelenlétében hangosan szidalmazott, majd veréssel fenyegetett meg egy buszsofőrt.

Pénteken vette át a következő önkormányzati ciklusra szóló megbízólevelét Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A városházi ceremónián dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át az erről szóló dokumentumot. Az eseményen részt vett még dr. Temesvári Péter, Kecskemét jegyzője.

Kitört a káosz Münchenben órákkal a foci-Eb nyitómeccse előtt. A rendőrség már kora délután kénytelen volt lezárni a Marienplatzon kialakított szurkolói zónát, ami addigra annyira megtelt, hogy már egy sörösüveget sem lehet leejteni.

Kiskunhalason a Csipke Hotelben tartotta elnökségi ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, ahol Dr. György László Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért Program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos és Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztos tartott előadást a gazdasági szektor lehetőségeiről a Bács-Kiskunban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában