Útinform

2024.06.13. 07:10

Forgalomkorlátozás lassíthatja a közlekedést Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

munkálat, forgalomkorlátozás, Bács-Kiskun
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

 

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán
- a Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében a 38-as és a 31-es kilométer között fix munkavégzés miatt a külső és a leállósávot lezárták, a forgalmat a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik. A Röszke felé autózók a külső sávot és a leálló sávot használhatják.
- a főváros felé, Kecskemét térségében javítják a burkolatot. A 89-es és a 87-es km között az aktuális munkaterületnél soroljanak a belső sávba!
- Röszke felé két helyen is az elválasztósáv növényzetét kaszálják. Kecskemét térségében, a 83-as km-től a 100-as km-ig, és a Szatymazi pihenőhely és az M43-as autópálya csomópontja között, a 153-as km-től a 160-as km-ig a belső sávot lezárták.

Főutak:

Az 51-es főúton
- Kalocsán, a 116-os km-nél lévő vasúti átjáróban felújítási munka miatt kell vasárnapig lezárásra számítani. A forgalmat kijelölt terelőútra irányítják.
-  Kalocsa belterületén, a Szent István király utca kereszteződésétől a Malatin térig padka- és árokrendezést végeznek. A 117-es és a 119-es km között a fél útpályát lezárták és 30 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be, amiről jelzőtáblák is tájékoztatják az arra közlekedőket.
- Szintén a városban, de a 118-as km-nél vízvezetéket javítanak, emiatt félpályás lezárásra készüljenek.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös km-nél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton
- Soltvadkert határában, a 35-ös km-nél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os km-nél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.
- Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es km-nél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben.
- Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es km-nél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton
- Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es km között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.
- Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es km között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Cegléd és Nagykőrös között munkaidőben kaszálnak. Az 1-es km-től a 15-ös km-ig haladnak mozgó tereléssel, miközben a fél útpályát elfoglalják.

A 451-es főúton, Gátér határában, a 10-es km-nél a járda felújítási munkálatai miatt csak a fél útpálya járható.

Átadták a forgalomnak az 512-es számú főutat, amely közvetlen kapcsolatot létesít Kalocsa és az M6-os autópálya között. A főúton található a legújabb Duna-híd is, amely a Tomori Pál nevet kapta.  

Alsóbbrendű utak

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es km-nél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában