Tájékoztatás

2024.06.21. 12:50

Új sorszámhúzó rendszert vezetett be a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a szakrendelésein

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház minden telephelyén (Kecskeméten, Kalocsán és Kiskunfélegyházán is) megváltozott a szakrendelések igénybevételének és időpontfoglalásának rendje. A megyei kórház új sorszámhúzó rendszert vezetett be a szakrendeléseihez kapcsolódóan – tájékoztatott közleményében a vármegyei kórház.

Horváth Péter

A kórház tájékoztatása szerint a szakrendelések kizárólag előzetes telefonos vagy személyes időpontfoglalás után vehetők igénybe, emellett fontos változás, hogy bevezetésre került a sorszámhúzás a betegfelvétel előtt. Ez érvényes a nem beutalóköteles szakrendelésekre és a kontrollvizsgálatokra is. Időpontot foglalni munkanapokon, munkaidőben lehet személyesen vagy telefonon a betegfelvételi pontokon.

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, sorszámhúzó rendszer
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház minden telephelyén új sorszámhúzó rendszert vezetett be a szakrendeléseihez kapcsolódóan
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a sorszámhúzó automata használata minden járóbeteg-szakellátás igénybevétele előtt, érkezéskor kötelező – akár rendelésre érkezik, akár időpontfoglalásért –, még a betegfelvételi pontok felkeresése előtt.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával az egész országban bevezetik a Járóbeteg Irányítási Rendszert (JIR). Az új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben, segíti a jobb szervezettséget és a hatékonyságot, így az időpont-egyeztetéssel nem az orvosnak vagy a szakasszisztensnek kell foglalkoznia, a gyógyításra koncentrálhatnak.

A háziorvos is jogosult időpontkérésre az EESZT Ágazati felületét használva, hamarosan pedig minden felhasználó saját maga is foglalhat majd időpontot az EgészségAblak applikáción keresztül. 

A kórház közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy előjegyzést próbáljanak meg délután, 13 és 16 óra között kérni, mert telefonvonalaik a délelőtti órákban terheltek.

A kórház közleményében részletesen leírja, miként működik az új sorszámhúzó rendszer. Az új rendszerben elsőként nem a rendelésre vagy a betegfelvételi pontokhoz kell menni, hanem az újonnan kihelyezett sorszámkiadó automata egyikéből kell sorszámot húzni, ahogyan ez a bankok és kormányablakok esetében is történik.

A sorszámhúzást követően javasolt figyelmesen elolvasni a kinyomtatott sorszám alatt található tájékoztatót, melyen megtalálható, hogy a Betegfelvételi Irodához (BFI) vagy a szakrendeléshez mehet az igénylő.

A BFI-k és a rendelések előtt elhelyezett beteghívó kijelzőket, TV-ket kell figyelni, és amennyiben az érintett sorszáma megjelenik a monitoron, akkor fáradhat a kijelzőn szintén megjelenő ajtóhoz vagy ablakhoz.

A betegfelvételi pontokon történik az adategyeztetés a vizsgálatok előtt, ezek alapján jelennek meg adatai a rendszerben, így tudják a sorszámhúzót vizsgálatra behívni. Itt minden esetben szükség van az okmányok bemutatására (taj-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya, beutaló). Ezek hiányában az adategyeztetés nem végezhető el, így a vizsgálatra sem fogják behívni a beteget.

A kórház közleményében arra kéri a betegeket, hogy az adott napon a foglalt időpont előtt hamarabb érkezzenek meg, hogy jusson idő a betegfelvételi ponton az adategyeztetésre. A betegfelvételi pontokon az érkezési sorrendtől eltérő behívás is előfordulhat – hangsúlyozza tájékoztatásában a kórház.

Nem kell sorszámot húzni a vérvételi laborra, a fizioterápiára, a felnőtt és gyermek pszichiátriára, az onkológiára és a radiológiára (CT, MR, ultrahang, röntgen, dexa, fogászati röntgen).

A járóbeteg-ellátásról részletes tájékoztatást a kórház weboldalán találhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában