Választás

2024.06.12. 18:08

A csapatmunkában hisz Sebestyén István, Jászszentlászló új polgármestere

Küzdelmes kampányidőszak után, szoros versenyben nyerte meg a helyhatósági választásokat Sebestyén István, aki Nagy András után viszi tovább Jászszentlászló irányítását. Az új polgármesternek igen határozott elképzelései vannak a község jövőjének alakításával kapcsolatban. Ezekről hírportálunknak is beszámolt.

Vajda Piroska

Sebestyén István móricgáti származású, családjával jelenleg Kecskeméten él, de ezer szállal kötődik Jászszentlászlóhoz, ahová hamarosan visszaköltöznek. Fia, István 22 éves, lánya, Noémi pedig 18. Villamosmérnöki és pénzügyi-számviteli végzettségével több mint két évtizeden át a bankszektorban dolgozott.  

Sebestyén István Jászszentlászló új polgármestere
Fotó: Vajda Piroska

Elmondta, a választás izgalmai még nem csitultak el benne teljesen, de már tud örülni a győzelemnek. Főként azért izgult, hogy ne hagyja cserben azt a csapatot, melynek tagjai felkérték erre a feladatra és bíztak benne – nyilatkozta hírportálunknak Sebestyén István, az újonnan megválasztott polgármester. 

– Inkább gazdasági szakembernek tartom magam, mint politikusnak, ezért a jövőben is ebben a szemléletben szeretnék dolgozni a képviselő-testülettel együtt. Én a csapatmunkában hiszek, mindig is ennek szellemében dolgoztam – tette hozzá Sebestyén István. 

– Nagy kihívás, de a legfontosabb célom, hogy függetlenítsem az önkormányzatot gazdaságilag az állami költségvetéstől. Tudom, hogy teljesen nem lehet önfenntartó egy önkormányzat, de lehet még erőteljesebb a vállalkozás-szemléletű gazdálkodás. Olyan beruházásokat szeretnék elindítani, amelyekből bevétele is származhat az önkormányzatnak. Ezt a pénzt elsősorban a helyi civil szervezetekre, a szociálisan rászorulók támogatására, rendezvényekre fordítanánk. Ugyanakkor továbbra is minden pályázati lehetőséggel élni fogunk, a sikeres pályázatok kivitelezését pedig a helyi vállalkozók bevonásával szeretnénk megvalósítani – mondta. 

– Nagyon népszerű a zeneiskolai képzés a községben, ezért szeretnénk megfelelő helyszínt biztosítani számukra. Nincs a faluban olyan vendéglátóhely, ahol találkozni, beszélgetni, kávézni vagy akár ebédelni tudnának a helyiek. Ezt a hiányosságot is szeretnénk pótolni. Szeretnénk bővíteni a szórakozási lehetőségeket is. Terveink között szerepel, hogy havonta egy tematikus napot tartunk a helyi művelődési központban. Minden hónapban lesz egy zenés-táncos mulatság, diszkó és egy kulináris esemény is. Olyan rendezvények, amelyek még jobban összekovácsolják a helyi közösséget – sorolta terveit az új polgármester. 

Tervezi továbbá, hogy rendszeresen tart vállalkozói fórumot, ahol a helyi gazdasági élet szereplőivel az ügyes-bajos dolgaikról egyeztetnek. A civil szervezetekkel is szeretné szorosabbra fűzni az együttműködést. És a szomszédos Móricgáttal is tovább folytatják a közös munkát, a körjegyzőségnek továbbra is Jászszentlászló lesz a biztos háttere.  

Változik a képviselő-testület összetétele is

Októbertől Nagy András (független) polgármester önkormányzati képviselőként folytatja a munkát, maradt a testületben Tóthné Frank Anikó (független), Sütőné Kővágó Margit (független) és Mészáros László (független). Új tagja lesz a testületnek Seres Attila (Fidesz–KDNP–Nemzeti Fórum–SZAFE) és Annus Ibolya Rózsa (Fidesz–KDNP–Nemzeti Fórum–SZAFE).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában