Advent

2023.12.17. 12:54

Több mint nyolcvan diák adott karácsonyi hangversenyt Jánoshalmán – galériával

Az Imre Zoltán Művelődési Központ színháztermében rendezték meg a városi karácsonyt, ahol a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola jánoshalmi növendékei adtak ünnepi hangversenyt és a művészeti iskola képzőművész tanszakán tanuló diákok alkotásaiból nyílt tárlat az intézmény kiállítótermében.

Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola jánoshalmi növendékei adtak ünnepi hangversenyt

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy tucat eseményt és ünnepi programot kínálnak Jánoshalmán az adventi időszakra, amelyek közül az egyik kiemelkedő esemény a városi karácsony volt az Imre Zoltán Művelődési Központban, ahol több mint nyolcvan diák lépett színpadra különböző hangszeres produkcióval. 

– A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai évek óta foglalkoznak jánoshalmi gyerekek oktatásával és csodálatos látni, ahogy fejlődnek, ahogy kibontakozik a tudásuk, ahogy növekszik a zene iránti szeretetük – mondta köszöntőjében Czeller Zoltán polgármester.

A hangverseny után a művelődési ház különtermében a művészeti iskola képzőművész tanszakán tanuló diákok alkotásaiból nyílt kiállítás.

A városi karácsonyi program része volt még Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita művész házaspár meglepetés műsora, akik nem először léptek fel Jánoshalmán.

A karácsonyváró adventi rendezvények tovább folytatódnak, december 22-én, pénteken 17 órától a Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium aulájában tartja karácsonyi koncertjét a Mithras Pedagógus Kórus, december 23-án, szombaton 17.30 órakor pedig a negyedik gyertyát gyújtják majd meg a templom előtti koszorún az ifjúsági hittanosokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában