Összefoglaló

2023.11.20. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Forrás: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Az újborok első versenyei között tartják számon a Miklós-napi borversenyt. Ez a megméretés nem más, mint a hazánkban nagyon kedvelt rozé borok mustrája. Filus János főszervezőt, a Kunsági borvidék alelnökét kérdeztük a mostani versenyről.

A nyomozók lezárták a vizsgálatot annak a félegyházi nőnek az ügyében, aki mindösszesen pár samponért rabolt. 

Az elmúlt hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos adománygyűjtő kampánya zajlott, amely során a szervezettel együttműködő egyesületek, alapítványok önkéntesei az ország több mint 150 településén, 350-nél is több áruházban gyűjtötték a felajánlásokat. A Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesülete három nap alatt összesen 1430 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze a kiskunhalasi Tesco áruházban.

Közel kétszázhatvan millió forintot költött a belterületi csapadékvíz-kezelő rendszer fejlesztésére Kunszentmiklós. A beruházás a vármegyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból valósult meg.

Három magyar is felkerült a Most Wanted oldalra, amely a legkeresettebb európai bűnözőket listázza.

Sikeresen lezárult a kunszentmiklósi műanyaghulladék recikláló üzem technológiai fejlesztése. A beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósult meg.

Hamarosan elérik a nyugdíjkorhatárt azon cégek vezetői, akik a rendszerváltáskor alapították vállalkozásaikat. Ma már egyre aktuálisabb a cégutódlás kérdése. A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara már több olyan vállalkozást mutatott be eddig a Gazdasági Ablak hasábjain, ahol a cégek alapítói kinevelték a leendő utódokat. Az ismert soltvadkerti Font Pincészet is a sikeres példák közé tartozik.

Kevésbé ismert a kecskeméti templom, de a története sok érdekességet rejt.

A rászoruló gyermekeknek gyűjtik az ajándékokkal teli cipősdobozokat Nagykőrösön.

November 20-án hivatalosan is aláírták a Power Belt Kft. és a Neumann János Egyetem között született együttműködési megállapodást.

Hamarosan új játszóteret avat a Benkó Zoltán Szabadidőközpont.

Kecskemét városa is készül a télre, de november utolsó teljes hetére is izgalmas programokat gyűjtöttünk össze.

Tolvajt keres a kalocsai rendőrség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában