Kiskunfélegyháza

2023.11.20. 19:50

A hároméves Majáért és testvéreiért szerveztek gyűjtés a Platán Utcai Általános Iskola diákjai – galériával

Míg tavasszal jótékonysági limonádévásárt és bolhapiacot rendeztek a Platán Utcai Általános Iskola tanárai és diákjai, hétfőn süteményvásáron gyűjtöttek adományokat. A nyári akciójuk keretében ötszázezer forintot gyűjtöttek össze, amivel két félegyházi beteg gyermek, Tamási Izabella és Serfőző Jocika családját segítették.

Vajda Piroska

A szülők süteményekkel támogatták a kezdeményezést, voltak diákok, aki a sütemény árulásából vették a részüket

Fotó: Vajda Piroska

Hétfőn a daganatos betegségben szenvedő, hároméves Maja és mozgáskorlátozott testvére, Márió gyógykezelésére gyűjtöttek adományokat. Az akciójukkal 612 ezer forint gyűlt össze – közölte az örömhírt szerkesztőségünkkel Szunyi Anikó, az iskola igazgatója. Elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy az ilyen kezdeményezésekhez csatlakozzon az iskolájuk, hiszen ezáltal sokat tanulnak a gyerekek. Egy-egy ilyen jótékonysági adománygyűjtés során megtapasztalhatják, milyen jó érzés segíteni másokon. De megtanulják azt is, hogyan kell megszervezni egy ilyen akciót, hogyan kell kommunikálni az emberekkel. Ugyanakkor nagyon jó közösségkovácsoló ereje is van a jótékonysági akciónak – hangsúlyozta az igazgató. 

Hozzátette, a szülők süteményekkel támogatták a kezdeményezést, voltak diákok, aki a sütemény árulásából vették a részüket. Voltak, akik a zsebpénzükkel járultak hozzá az adománygyűjtéshez. Nem csak az iskolában, hanem a városrész több pontján is árultak süteményeket. A környékben lakók és a járókelők szeretettel fogadták a jótékonykodó diákokat, mindenkit megérintett a lelkesedésük, így szívesen álltak meg az invitálásukra és vásároltak a finomságokból. De olyan is volt, aki csak az autója szélvédőjét lehajtva kinyújtott ötezer forintot és olyan is, aki bár 20 ezer forintot tett a perselybe, de cserébe nem kért semmit – sorolta az igazgatónő, aki azért is tartja jó kezdeményezésnek a süteményvásárt, mert a finom házi süteményeket a legtöbb ember szeretni és szívesen vásárolnak belőle. Gyorsan el is fogyott a kínálat: volt gofri, frissen sütött fánk, palacsinta és apró sütemények – összegezte Szunyi Anikó.

Kedden folytatódik a városi jótékonysági sütivásár 

A süteményfelajánlásokat és a vásárlókat november 21-én, kedden két helyszínen várják a szervezők. A városháza főbejáratánál 8-17 óra között, míg a piac bejáratánál 8-12 óra között. A süteményeket a Tourinform Irodában lehet leadni. A részletekről további felvilágosítást Bajzák Andreától a 70/375 35 41-es telefonszámon, vagy Kovácsné Nagypál Anitától a 30/799 01 71-es számon lehet kérni. 

Aki adománnyal támogatná a családot az utalhat az OTP Bank, Sztojka Márió 11773092 00935706 számlaszámra. Közleménybe Majácska gyógyulása szöveget kell írni.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában