TOP

2023.10.02. 20:36

Több mint 200 millió forintból új bölcsőde épült Fülöpszálláson

A Fülöpszállási önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) felhívására Új , kétcsoportos bölcsőde építése Fülöpszálláson címmel és nyert 228,66 millió vissza nem térítendő támogatást a korszerű bölcsőde felépítéséhez.

Gulyás Sándor

Egy 24 férőhelyes bölcsödét építettek Fülöpszálláson

Fotó: Gubacsi Gyula polgármester

A kivitelezési munkákkal szeptember 30-ra készültek el a szakemberek. Az önkormányzat régóta tervezett fejlesztést valósított meg, egyrészt a jogszabályban is előírt kötelezettség teljesítése, másrészt a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérésének elősegítése céljából.

Az új, kétcsoportos, 24 férőhelyes bölcsőde a korábban megépült és használatba vett új, háromcsoportos óvoda közvetlen szomszédságában épült fel. A létesítményen két csoportszoba és az előírt kiszolgáló helyiségek kaptak helyet, emellett beszerzésre kerültek a új csoportok és a bölcsőde működtetéséhez szükséges eszközök és berendezések, udvari játékok is.

A fejlesztés eredményeként létrejött 24 férőhelyes intézmény elősegíti a bölcsődei ellátási formához történő hozzáférést, fejleszti a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségét. Hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez. 

A beruházásnak köszönhetően az önkormányzat hat új munkahelyet is teremt. A fejlesztés révén elérhető lesz egy olyan fontos közszolgáltatás, amely eddig nem volt az, ezáltal is hozzájárulva a vidék népességmegtartó erejéhez. Az engedélyeztetési eljárás lefolytatása után, legkésőbb januárban, megnyithatja kapuját az új bölcsőde Fülöpszálláson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában