Ünnepi istentisztelet

2023.10.02. 13:48

Tizenöt éves jubileumát ünnepelte a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát vasárnap délelőtt a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért, melyen átadták a Tradicionális Magyar Keresztyén Oktatásért-díjat is.

Lizik-Varga Katalin

Istentiszteleten adtak hálát

Fotó: Pappmédia Fotó & Videó / Papp Attila Gyula

A Kecskeméti Református Egyházközség 15 évvel ezelőtt, 2007. augusztus 27-én, nyitotta meg első óvodáját a Kecskeméti Református Pálmácska Óvodát a Munkácsy Mihály utcában.

Az egycsoportos, 30 főt befogadó intézmény 6 év után azonban kinőtte magát. 2013. szeptember 2-án ezért nagy örömükre három csoporttal, 75 óvodás számára megnyitották a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda Erkel utcai tagóvodáját is. − Hálásak vagyunk a Kecskeméti református egyházközségnek, a gyülekezetnek, hogy megálmodták nekünk óvodáinkat − fogalmazott Simon Andrásné, az intézmények vezetője.

Az elmúlt évek alatt azon munkálkodtunk, munkálkodunk, hogy a nap minden perce olyan legyen óvodásaink számára, amelyben jó gyereknek lenni – tette hozzá. Mint mondta, lelki nevelésükre gondosan odafigyelve igyekeznek elvetni a szívükben a gyermeki hit apró magvacskáját és egy harmonikus rendben élve olyan értékeket próbálnak közvetíteni számukra, amelyekbe talán későbbi életük során is kapaszkodhatnak.

A jubileum megünneplését a belvárosi református templomban tartották, melyen Kuti József lelkész köszöntötte a megjelenteket.

 Beszédében hangsúlyozta, hogy az óvoda hidat képez a városban működő többi keresztény óvoda felé, a Károli Gáspár Református Egyetem által fenntartott Kaszap utcai óvodája felé, valamint híd a kisgyermekes családok és a Református Általános Iskola között is.

Az ünnepi alkalmon Andrásyné B. Tóth Anikót, a Pálmácska Óvoda igazgatóhelyettesét a Tradicionális Magyar Keresztyén Oktatásért-díjjal tüntették ki.

Az óvodapedagógus már az intézmény megnyitásának az első napjától kezdve arra törekedett, hogy a pedagógiai program gerincét képező keresztyéni hitre való nevelést, az Istenbe való hit és bizalom megalapozását megerősítse a gyermekek körében, s ezeket az értékeket a szülők felé is közvetítette – hangzott a méltatásban, melyben arra is rávilágítottak, hogy a pedagógus missziós tevékenységével egy olyan keresztyéni szülői közösséget igyekezett évről évre formálni, amely támogatja egymást hitbeli, életbeli döntéseiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában