Programsorozat

2023.10.03. 15:44

Széchenyi-díjasok az Országos Könyvtári Napok kalocsai rendezvényein

A 17 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított egységes tematika alapján szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár, így a kalocsai is csatlakozott – tájékoztatta hírportálunkat Csikós Marianna, a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár igazgatója, aki az október 8-ig tartó programokat ismertette.

Zsiga Ferenc

Csikós Marianna, a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár igazgatója

Fotó: Zsiga Ferenc

– Idén is minden korosztályt igyekeztünk megszólítani, minél több oldalról bemutatni a könyvtár adta lehetőségeket, hiszen az olvasáskultúra fejlesztése mellett a tanulásra és a szabadidő aktív eltöltésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Az Országos Könyvtári Napok alkalmával a gyermekkönyvtári foglalkozások mellett két könyvbemutatóval és egy közönségtalálkozóval is készülünk. Az olvasás népszerűsítése foglalkozásokra várjuk az óvodai és iskolai csoportokat, osztályokat a városból és természetesen vidékről is. Szombaton délelőtt pedig egy interaktív népmese foglalkoztatásra hívjuk a gyerekeket, amelynek vendége Vácz Péterne lesz. Az óvó néni a Pakulár című mesét hozza el számukra, valamint sok népdal, mondóka kerül majd a középpontba. A délelőtti 11 órakor kezdődő ingyenes programot népi kézműves foglalkozás zárja – mondta el Csikós Marianna, aki hozzátette, hogy a héten felnőtt programokban sem lesz hiány, két könyvbemutatóval is készülnek.

– Október 4-én, 17 órakor a kamaraterembe érkezik Romsics Ignác, Széchényi-díjas történész a nemrégiben megjelent Egotörténelem első kötetének folytatásaként megírt Egotörténelem 1951–2021 — 2. kötetét mutatja be. A második könyvbemutató vendége Kiss Gy. Csaba Széchenyi-díjas irodalom és művelődéstörténész lesz, aki a közelmúltban megjelent tanulmánykötetéről beszél. A könyvhét vasárnappal közönségtalálkozóval zárul, Marton Éva opera-énekesnővel ismerkedhet meg a közönség – zárta tájékoztatóját a könyvtárigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában