Prezentációs nap

2023.10.14. 15:48

Mentési bemutatót tartottak Bácsalmáson – galériával

A Bácsalmás Mentők Alapítvány és a Bácsalmás Tűzoltóság összefogásával prezentációs napot tartottak szombaton a bácsalmási tűzoltó laktanyában.

Juhász Jenő

Mentési bemutatót tartottak

Fotó: Juhász Jenő

A kora délelőtti órákban sziréna fényekre és hangokra figyelhettek fel a település központi részén lakó és az arra járó emberek. Egy megrendezett esemény szerint a szomszédos játszótérről megszökött egy kislány a nagypapájától és bement egy közeli építési területre, ahol felmászott egy magas állványzatra és közben balesetet szenvedett. A nagypapa a látványtól összeesett. 

Az eseményt egy arra járó iskolás lány észlelte és segélyhívást végzett. A riasztás alapján egy szabadnapos mentődolgozó megkezdte az újraélesztést a nyilvános hozzáférésű defibrillátorral. Majd ezt követően megérkezett az orvosi ügyelet, tűzoltók és a mentők. A tűzoltók hozzáfogtak a műszaki mentéshez, miközben az egészségügyi dolgozók folytatták a szakszerű újraélesztést. A sikeres újraélesztést követően a beteget átadták az esetkocsinak a kórházba szállításhoz.

Az egészségügyi mentést követően a bácsalmási tűzoltók bemutattak egy műszaki mentést is a laktanya udvarán.

A nap további részében előadásokkal, bemutatókkal és egészségügyi szűrésekkel színesítették a programot a szervezők.

A rendezvény közreműködőinek (rendőrség, tűzoltóság, polgárőrség, vöröskereszt, mentők alapítványa és az orvosi ügyelet) köszönhetően hasznos és érdekes információkkal gazdagodhattak a nyílt nap érdeklődői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában