Rendezvény

2023.10.12. 13:40

Izgalmas programokkal várja a látogatókat az Erőművek Éjszakája Bács-Kiskunban

Izgalmas, a nagyközönség előtt elzárt erőművi területekre enged bepillantást az idei Erőművek Éjszakája október 27-én, pénteken. Az országos rendezvény keretében Kecskeméten, a Bácsvíz Zrt. ritkán látott vízműtelepe is megnyitja kapuit, hogy bemutassák a várost és három másik vármegyét is ellátó energia útját, és azt, ami mögötte van. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Horváth Péter

Képünk egy korábbi eseményen készült a Bácsvíz Zrt.-nél

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A Bácsvíz Zrt. elkötelezett a természeti környezet védelme és a fenntartható fejlődés, mint a vízbázisok, a talaj és a levegő tisztaságának védelme iránt. Küldetésük a víz- és a szennyvíztisztítási technológiák működtetésének és innovatív környezetvédelmi törekvéseink bemutatása, ezért az idei Erőművek Éjszakáján, október 27-én megnyitják a II. számú Vízműtelep kapuit a látogatók előtt.

A vízműtelep és üzemirányító központjának felkészült szakemberei megismertetik az érdeklődőket a város vízellátó struktúrájával, a modern informatikai alapú üzemirányítás folyamataival, illetve szemléletesen bemutatják, hogyan jut el a 300-400 méter mélységből az otthonainkba a tiszta és egészséges ivóvíz. 

Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját, az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényét. A látogatók ezen a napon betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba. A főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfőbb célkitűzése, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

Az elmúlt három évben hatalmas népszerűségnek örvendett a rendezvény, az Erőművek Éjszakája programjaira tavaly több ezren látogattak el. Idén is hasonló érdeklődésre számítanak, ezért a népszerű helyszínekre érdemes minél hamarabb regisztrálni a rendezvény honlapján, a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon keresztül. Október 27-én országszerte közel 70 érdekes és nem mindennapi élményeket kínáló helyszín nyitja ki a kapuit a szélesebb közönség előtt is. Érdekes programok, közelről is megtekinthető, hatalmas berendezések és szakértő idegenvezetések során ismerhetjük meg az energia útját.

Az Erőművek Éjszakáját idén is Gyetván Csaba műsorkészítő, a program nagykövete népszerűsíti. Csaba az eseményt megelőzően több olyan helyszínen is járt, amelyeket október 27-én személyesen is megnézhetünk. Kedvcsináló bejelentkezései elérhetők a MEKH Facebook-oldalán.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre október 11-től lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon. Érdemes követni a MEKH Facebook-oldalát is, ahol a szervezők további érdekességeket osztanak meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában