Ültess Fát Mozgalom

2023.10.13. 16:21

A vásárlók több mint 21 ezer szavazattal támogatták a kiskőrösi egyesületet

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület sikeresen pályázott a Tesco-Global Zrt. Ön választ, mi segítünk elnevezésű pályázatán. Mintegy 400 ezer forintot nyert el a szervezet a vásárlók támogatásával.

Barta Zsolt

A felvételen Filus Tibor veszi át az elismerést, amelyből kosárpalánkokat vásárolnak

Fotó: Barta Zsolt

Két kültéri kosárlabdapalánkot vásárolhat az egyesület abból a pénzből, amelyet egy pályázat során nyertünk − nyilatkozta a baon.hu-nak Filus Tibor, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület vezetője. A kiskereskedelmi lánc a vásárlók által leadott tikettek száma alapján rangsorolta a győzteseket. Maga a szavazás egy hónapig tartott, amelynek a végén a kiskőrösi egyesület 21 602 szavazattal a 1. helyen végzett, így elnyerte a 400 ezer forintnyi támogatást. 

A második a Kalocsai Fúvószenekari Egyesület lett 15 704 szavazattal, egy szakmai zeneitábor-programmal, a harmadik helyen pedig a csengődi WAFT Alapítvány végzett 4534 szavazattal, akik szintén egy tábort szeretnének megszervezni. A kalocsaiak a programjuk megvalósítására 200 ezer, a csengődiek pedig 100 ezer forintot nyertek el. 

Az áruház kiskőrösi vezetője, Vasmanszki Nóra adta át a „400.000 forintos tikettet” Filus Tibornak és a másik két nyertes egyesület képviseletében megjelent személyeknek. 

A kiskőrösiek ebből a pénzből egy két kültéri, kerekeken gurítható, bárhova könnyen áthelyezhető kosárlabdapalánkot fognak vásárolni. A két kosárlabdapalánk, amelyet bárki használhat, a helyi szabadidőparkban kerül elhelyezésre, arra a részre, ahol a régen a KRESZ-park volt. 

Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület aktív környezetvédelmi és -szépítési tevékenységet folytat Kiskőrösön. Idén márciusban rengeteg rózsát ültettek ki a város közreműködésével a településen. A virágok túl szépek voltak, így azok egy részét néhány nap alatt el is lopták. Az évek során közel 1500 fát ültettek el, amely a homokhátsági sivatagban fekvő 14 ezres város levegőjét tisztítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában