Összefoglaló

2023.10.16. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 16.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Elkezdődött a fűtési szezon, ami hivatalosan az október 15-e és április 15-e közötti időszak. Az előttünk álló fél évben fokozott odafigyelésre lesz szükség, az elmúlt évek lakástüzeinek 61 százaléka, a szén-monoxid-mérgezéseknek pedig 60 százaléka a fűtési szezonban történt – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BMOKF) szóvivője.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 5 kilónyi zöld növényi törmeléket és fél tucatnál is több marihuánatövet találtak egy házban.

Sportrendezvényen elkövetett rendbontás miatt gyorsított eljárásban kezdeményezte a Kecskeméti Járási Ügyészség annak a férfinak a felelősségre vonását, aki az október 7-ei, kecskeméti NB I-es labdarúgó mérkőzés lefújását követően ittasan beugrott a nézőktől elzárt pályára és a vendégszurkolók felé szaladt.

Heves vita bontakozott ki a napokban a Vadkerti Horgász nevű közösségi platformon. Drága a horgászás, nincs elég hal, kicsi a víz. A helyzettel kapcsolatban kérdeztük a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület elnökét, Ungvári Ferencet.

Két migráns csoportra, összesen 18 illegális határsértőre bukkant a tompai polgárőr.

Ez idő tájt sok kiskerti termesztő vesztette el reményét diófái termésének megmentését illetően. A dióburok-fúrólégy hatékony ellenszerének felhasználását megnehezítette az uniós szakhatóság.

Az ország legjobb fodrásztanulói mérték össze tudásukat a hétvégén, a Kiskunfélegyházán megrendezett versenyen. A megmérettetésnek a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola tornacsarnoka adott otthon.

Október 16-án van az újraélesztés világnapja. Ez alkalomból az elsősegélynyújtás fontosságára és az újraélesztésre hívták fel a figyelmet Kecskemét főterén.

Kecskemét városa ezen a héten is színes programokkal várja a kikapcsolódni vágyó helyieket.

A kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda szervezésében két kecskeméti, egy dabasi és egy kiskunhalasi diáklabor kapcsolódott be a Selye János Diáklabor-hálózatba − közölte a Piarista Rend Magyar Tartománya.

Pénzbüntetésre ítélték a rendbontó lakiteleki KTE-szurkolót.

Megújult a római katolikus templom, mellette új játszótér épült, valamint elkészült a művelődési ház külső homlokzatának energetikai felújítása Bácsszőlősön. A három beruházás együttes értéke közel 76 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában