Európai Autómentes Nap

2023.09.21. 21:29

Utcalezárások, játékok és bicajos felvonulás az Autómentes napon

Szeptember 22-én, pénteken Kecskemét is csatlakozik az Európai Autómentes Nap rendezvénysorozathoz. Ennek keretében megkeresik a KRESZ-bajnokot, lehet játszani, kerékpárral felvonulni. A program miatt több belvárosi utat viszont lezárnak.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A programokat a Főtéren rendezik meg, rossz idő esetén a játékokat a Hírös Agórába helyezik át.

• 9-12 óráig Kecskemét KRESZ-bajnoka játék

Játékos vetélkedőre várják az általános iskolákat. A diákok játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a közlekedés alapszabályait, valamint mérhetik össze tudásukat, hogy a végén kiderüljön ki lesz: 2023. évben a KRESZ-bajnoka.

• 9-18 óráig Játékos ismeretterjesztő kavalkád

Környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, bemutatók, játékos foglalkozások, kézműves foglalkozások, kerékpár szerviz, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor, egyedi építésű, alternatív meghajtású járművek, valamint interaktív játékos programok várják az érdeklődőket.

• 9-17 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulásra

• 17 órától kerékpáros felvonulás (Indulás és cél: Kossuth tér)

Az immár hagyományosnak tekinthető kerékpáros felvonuláson kicsik és nagyok együtt tekerhetnek biztosított útvonalon, hogy a fenntartható városi közlekedés élménye mindenkié lehessen. Értékes tárgynyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között.

A rendezvény napján 6 és 18 óra között lezárják az alábbi közterületeket: 

 – Batthyány u. (Dobó körúti körforgalomtól a Lestár térig terjedő szakasz)      

 – Dobó István krt. (városközpont felőli oldal)       

– Deák Ferenc tér (Alföld Áruház felőli oldala)       

– Lechner Ödön utca       

– Lestár tér        

– Katona József tér

Az Autómentes Nap ideje alatt a fent említett közutakra a lakcímkártyával, továbbá tulajdonnal rendelkező személyek részére nyílik lehetőség a bejutásra. A menetrend szerint közlekedő helyi és helyközi autóbuszjáratok menetrendjét nem érinti a lezárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában