TOP

2023.09.15. 17:17

Több mint 150 millió forint támogatásból épült meg az új bölcsőde Solton – galériával

Új bölcsőde kezdte meg működését Solton, amelynek megnyitó ünnepségét pénteken rendezték meg. A Hangyácska névre elnevezett létesítmény tizenkét bölcsődés korú gyermek elhelyezésére alkalmas. A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárult a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez.

Lencsés P. Anna

Tizenkét bölcsődés korú gyermek járhat a Hangyácska Bölcsődébe

Fotó: Lencsés P. Anna

Az új bölcsőde a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 152 millió forintos támogatásból valósult meg. Az épület 260 négyzetméter alapterületű, amelyben egy 60 négyzetméteres korszerű berendezési tárgyakkal és eszközökkel, játékokkal felszerelt csoportszoba található, mellette pedig egy kültéri játékokkal felszerelt zárt udvar. A beruházáshoz kapcsolódóan létesült egy főzőkonyha is.

Németh István Solt város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy az új intézmény létrehozásával egy oktatási komplexum jött létre a kissolti városrészen, mivel egymás közelében van a bölcsőde, az óvoda és az iskola, valamint az önkormányzat saját erőből és adományokból létrehozott egy új játszóteret is ezek szomszédságában, amely a bölcsődével egy időben készült el.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormányzat kiemelt feladatának tartja a gyermekes családok segítését, nem csak anyagilag, de a gyermekek magas színvonalú nevelési körülményeinek biztosításával is. 

A kormányzati támogatással kialakított új solti bölcsőde várja mindazokat a családokat, akik munkavállalás miatt a három év alatti gyermekeikkel bölcsődei ellátást szeretnének igénybe venni.

Rideg László a Bács-kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke arról is beszélt, hogy a közgyűlés döntött arról korábban, hogy a vármegye minden településén legyen fejlesztés. Az elmúlt években mintegy 800 beruházás valósult meg, ebből 57 bölcsőde, amely azt jelenti, hogy a megye minden második településén épült egy új gyermekintézmény. Soltra több mint egy milliárd forint jutott a fejlesztés összegéből, megújult a városközpont, folyamatban van az ipari park létesítése, megépült ez az új bölcsőde, valamint egy új művelődési ház megvalósítására is biztosították a szükséges összeget. Ezeken felül még létrejött az Akasztó felé haladó kerékpárút, amely összekötő része lett az EuroVelo kerékpárút hálózatnak.

Szőnyi Erzsébet, a Mesevár Óvoda és Bölcsődék intézményvezetője beszédében kiemelte, hogy ez a modern, jól felszerelt, gyermekbarát intézmény új munkahelyeket is teremtett a városban.

A megnyitót színesítette a Százszorszép tagóvoda Nyuszi csoportjának műsora.

Az átadón a Százszorszép tagóvoda Nyuszi csoportja is fellépett
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában