Adomány

2023.09.22. 14:20

Szakkönyveket ajándékozott a szegedi egyetemnek egy bácsalmási nyugdíjas

Néhány nappal ezelőtt 144 darab szakkönyvet és egyéb kiadványt ajánlott fel Dózsai Mihály agrárszakember a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar könyvtárának.

Juhász Jenő

Felvételünk az adományozó családi könyvtárában készült

Fotó: Juhász Jenő

Az alma mater egykori hallgatója 1974-ben végzett állattenyésztő üzemmérnökként, majd ezt követően szinte végig a szakmájában dolgozott, aktív éveinek nagy részét a szarvasmarha-tenyésztésben töltötte.

Az adományozó beszélgetésünk során elmondta, hogy a háromezer kötetből álló könyvtárában jelentős mennyiségű mezőgazdasági szakirodalom is helyet kapott. Ezeket már nem használja, így született meg az a gondolat, hogy átadja a fiatalabb nemzedéknek. Az átadott könyvek nagy része 2000-es évek előtti kiadásúak, azonban a szakmai alapok elsajátítására teljesen megfelelnek. Dózsai Mihály hozzátette, hogy mindig is örömmel tér vissza az egykori iskolájába, hiszen nagyon sok élménnyel gazdagodott a főiskolás évek alatt. Ez az esemény pedig ismét egy nagy büszkeséggel tölti el, hiszen ilyen formában is hozzájárulhat a mezőgazdaság oktatásához.

Az oktatási intézmény is örömmel fogadta a felajánlást, amit egy dékáni köszönő oklevéllel jutalmaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában