Programsorozat

2023.09.22. 19:07

Pezsgett az élet a szabadszállási városi könyvtárban – galériával

Idén is rendkívül mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a szabadszállási városi könyvtár.

Gulyás Sándor

A diákkönyvtáros programokhoz nemcsak a nyáron, hanem folyamatosan lehet csatlakozni a tanév alatt is

Fotó: Szabadszállási Városi Könyvtár

– Megtartottuk több évtizedes múltra visszatekintő programsorozatunkat, a Nyáridőtöltést is. Az érdeklődő kicsik és nagyok összesen hét délután tölthették hasznosan szabadidejüket a könyvtár udvarán, vagy éppen az intézmény falai közt. A gyermekek Szűcs Attila, a szabadszállási mentőállomás vezetője jóvoltából megismerhették a rájuk leselkedő lehetséges veszélyforrásokat, az elsősegélynyújtás alapjait, gyakorolhatták a különböző kötés, rögzítésformákat. Megünnepeltük a városi könyvtár alapításának, illetve belső felújításának évfordulóját. A könyvtár mindennapi életéből készült fotókból, a rendezvények plakátjaiból, valamint a sajtómegjelenésekből összeállított anyagokból nyílt kiállítás. Igazi ünnep volt ez, hiszen 10 év alatt több, mint 100 ezer látogatónk volt, emellett több, mint 600 rendezvénynek, csoportos foglalkozásnak adott otthont az intézmény – sorolta Vass Roland könyvtárvezető.

Az ünnep után folytatódtak a dolgos hétköznapok. Janovicsné Paál Ilonának köszönhetően a nemcsak a keresztszemes hímzés fortélyait tanulhatták meg a látogatók, hanem fonalbabát is készíthettek. Fórizs Dániel pedig a mesterséges intelligencia világába nyújtott bepillantást. Az agyagozás, a kavicsfestés és a nyárbúcsúztató üvegfestés sem maradt el. A nyári foglalkozásokhoz nagy segítséget kaptak a szervezők Fülöp Gréta diákkönyvtáros tanulótól, aki  több foglalkozásnak is elkészítette a mintadarabjait. A diákkönyvtáros programokhoz nemcsak a nyáron, hanem folyamatosan lehet csatlakozni a tanév alatt is. 

– Mindig kihívás egy programsorozat összeállítása, de mivel idén a hét alkalmon több, mint kettőszázan vettek részt, bízunk benne, hogy jó munkát végeztünk. A zárórendezvényük a Nyárolvasó játékunk értékelése, és az eredmények kihirdetése volt. Örömünkre szolgál, hogy a szünidőben 100 gyermek, közel félezer kötetet kölcsönzött ki. A nyár végén még közel kétszáz új könyvet is állományba vettünk, hogy az őszt már azokkal indíthassuk. Összességében elmondható, hogy volt értelme a befektetett munkánknak. Természetesen nincs megállás, máris elkezdtük szervezni őszi programjainkat, hiszen ez a remek kis közösség megérdemli, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk számára. Könyvtárunk idén is csatlakozik a 17 éves múltra visszatekintő Országos Könyvtári Napokhoz, melynek jómagam tizenhatodszor leszek a szervezője. A témája a Hídépítők – a könyv híd, a könyvtár összeköt. A rendezvényekre október első hetében kerül majd sor – tette hozzá Vass Roland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában