Kecskemét

2023.09.30. 20:15

Mihály-napi vásárt tartottak a Hosszú Utcai Óvodában – galériával

A néphagyományok éltetése, a néptánc szeretete kapott nagy hangsúlyt a 26. Mihály-napi vásáron a kecskeméti Hosszú Utcai Óvodában.

Sebestyén Hajnalka

Az ovis csoportok saját standokon kínálták saját készítésű portékáikat, illetve a szülők által készített vagy termelt finomságokat

Fotó: Bús Csaba

Vidám hangulat töltötte be szombat délelőtt a Hosszú Utcai Óvodát, újra megrendezték a Mihály-napi vásárt. Az elmúlt negyed évszázad hagyományait követve az ovis csoportok saját standokon kínálták saját készítésű portékáikat, illetve a szülők által készített vagy termelt finomságokat. A befolyt összeget minden csoport saját programjaira, kedvteléseire fordíthatja. 

A hangulatos rendezvényt a Mátyás Király Citerazenekar zenés vásári műsora indította. Köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Dóka Pálné, a Hosszú Utcai Óvoda tagintézmény-vezetője. A megnyitóműsor további részében a Néptánc tanodások és az óvodások tartottak néptánc-bemutatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában