Kerekegyháza

2023.09.18. 20:14

Díjakat is osztottak a KerekFeszten – galériával

A város önkormányzatának képviselő-testülete idén is meghirdette a virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyét. A Virágos Kereki Porta díjakat a hétvégi KerekFeszt fesztivál keretében adták át.

Gulyás Sándor

A virágosítási, parkosítási és környezetszépítő verseny díjazottjai, valamint Fazekas Fülöp képviselő és dr. Kelemen Márk polgármester (balról)

Fotó: Márton Áron

A verseny célja a települési virágfelületek növelése a lakosság és a városi intézmények, vállalkozások bevonásával, a környezetkultúra fejlesztése, illetve a lakosság szemléletformálása és ezáltal a rendszeres közterület-gondozási hozzáállás javítása. Ez évben a Virágos Kereki Porta díjat Csillik Ilonának, Bánszki Gyulának és feleségének, valamint Ivicz Gyulának és nejének ítélte oda. A kerámia emlékdíjat és az oklevelet Fazekas Fülöp képviselő, a kerekegyházi városfejlesztési-mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottság elnöke és dr. Kelemen Márk polgármester adta át. 

A KerekFeszt alkalmából a Móra Ferenc Általános Iskola minden alkalommal megszervezi a Tojásfutam elnevezésű vetélkedőjét, melyen idén is sok kisebb és nagyobb tanuló mérette meg tudását, gyorsaságát, ügyességét. A legjobbak közül kerültek ki a győztesek, akik egy éven keresztül viselhetik a Tojásherceg, Tojáshercegnő valamint Tojáskirály és Tojáskirálynő címet. Kiemelkedő eredményével a KerekFeszt tojáshercegnője díjat Borbély Réka érdemelte ki. Szintén kimagasló teljesítményt nyújtott és a KerekFeszt tojáshercege díját vihette át Bóbis Balázs. A futamon a legtöbb pontszámot érte el, így  2023. évi KerekFeszt tojáskirálynője Horváth Dóra lett, tojáskirálynak Sallai Tibort koronázták, aki tavalyi címét védte meg idei versenyeredményével. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!