Összefoglaló

2023.09.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Rekordszámú látogató vett részt a kilencedik Mezgé Pikniken

Fotó: Vajda Piroska

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong rádió Mai téma című műsorának vendége a napokban. A polgármester az Idősek Hete kapcsán arról beszélt, hogy milyen életet könnyítő szolgáltatások érhetők el a megyeszékhelyen a szépkorúak számára.

Pár hónapos kisbaba sérült meg, amikor egy autószállító trélernek ütközött egy személygépkocsi az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, éjszaka 1 óra körül. A korábbi teljes lezárást feloldották a rendőrök, így a forgalom a külső sávon megindult.

Megtelt a természettudományok iránt érdeklődő közönséggel péntek este a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium. A Kutatók Éjszakáján diákok és családtagjaik együtt váltak részeseivé a tudományt népszerűsítő interaktív programoknak, előadásoknak, kísérleteknek.

Újabb üzemcsarnokkal bővült a tompai ipari park, ezzel egy közel hatéves folyamat zárult le – mondta Véh László polgármester pénteken a harmadik üzemcsarnok átadóján, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 210 millió forint pályázati támogatásból épült meg. Ezzel együtt több mint félmilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az iparterületen, ahol a másik két üzemcsarnokot mostanra már belakták a helyi vállalkozások.

Szabó Sándor gyermekkorában nagy büszkeség volt, ha valaki tárogatón játszott. Diákként már klarinétozott, amikor a szomszéd bácsi kezébe adta tárogatóját, hogy játsszon ő is rajta. Azóta tárogatózik is. Kiemelkedő zeneművészi munkássága és a tárogatóművészet hagyományainak megőrzése elismeréseként a közelmúltban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Szentkirályi Napköziotthonos Óvoda. Az ünnepséget két helyszínen, a művelődési ház nagytermében, valamint az óvoda udvarán tartották.

Árokba borult egy gépkocsi Kiskőrösnél, az 53122-es út 2-es kilométerénél. A járműben ketten utaztak.

Gálaműsor, főzőverseny, almás sütemények versenye, zenekari találkozó és még néhány program szerepelt az idei összejövetelen, melyet a hétvégén tartottak meg a Bácsalmási Kulturális Központban és a Gróf Teleki utcában. 

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Mezgé Pikniket a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Csongrádi úti tangazdaságában szombaton. Az esemény évről évre népszerűbb, idén csaknem kétezren látogattak ki a mezőgazdasági szakmák népszerűsítése céljával életre hívott piknikre.

A Kecskeméti Kisvasútért közösség szombaton délután a szanki kisvasútállomáson várta mindazokat, akik szerették volna kipróbálni a hajtányozást.

A Mohácsi csata 500 éves évfordulójára készülve évente lovagi zarándoklatokat tart a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány a Báta–Mohács útvonalon. Az első zarándoklatot nyár végén rendezték meg, főszervezője a bajai születésű Zsolnai Gábor, a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány kurátora, valamint a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző Egyesület vezetője volt.

Kecskeméten tartja két napos gyermekkardiológiai szekció ülését a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Gyermekgyógyász Társaság. Az esemény egyik programjaként az orvosok megtekintették a felújított kecskeméti Városházát. A tanácskozás résztvevőit Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte. Kiemelt vendég volt az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában