Összefoglaló

2023.09.18. 21:12

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felavatták Kecskeméten a Széchenyi István Közösségi Házat

Fotó: Bús Csaba

Kecskeméten évente 1200 állatnak próbálnak segíteni a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai. Szabályaik nagyon szigorúak, innen nem vihet el kutyát bárki. Ugyanis egyik céljuk, hogy a hozzájuk bekerült állatok szerető családra találjanak, ezért pedig minden tőlük telhetőt megtesznek.

Prostituáltként dolgoztatták iskolázatlan ismerősüket egy jánoshalmi férfi és kalocsai szeretője.

Tompánál akarta elhagyni az országot egy magyar férfi személyautóval, ám kiderült, hogy körözik a járművet, illetve megváltoztatták az alvázszámát és a típusmatricája sem eredeti.

Vasárnap délben hivatalosan is véget ért a csütörtökön kezdődött négynapos, immár negyedik alkalommal megrendezett szelidi országos non-stop horgászverseny, amelyen különösen az első két helyen végzett csapat esetében szép összsúlyú fogásokat regisztráltak a szervezők. A győztes a Haldorádó Team több mint 270 kilogramm halat fogott.

Újabb magyar győzelem született a belgrádi birkózó világbajnokságon.

Koszorúzással vette kezdetét hétfőn Kecskeméten, a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat. A városrészi egyhetes ünnep programkavalkádja minden korosztálynak nyújt kedvére valót.

Több mint félmilliárd forintból hamarosan folytatódik tovább a halasi Sóstó turisztikai fejlesztése, egyszerre több projekt is zajlik. Új játszótér épül a Szerencsejáték Zrt. beruházásában, amelyet hamarosan átadnak, valamint a vízutánpótlást segítő beruházás első üteme után újabb pályázat van folyamatban, hogy tisztított szennyvízzel is pótolhassák a Sóstóból elpárolgó vizet.

Ősztől Ágazati Képzőközpontként működik a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, ahol az országban az első között alkalmazzák az oktatásban az úgynevezett kiterjesztettvalóság-szemüveget. Használatával élvezetesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá válik a diákok gyakorlati képzése.

Ünnepélyes keretek között adták át Baja város legújabb sportlétesítményét, a Petőfi-szigeten található Jég- és szabadidő csarnokot szeptember 18-án a délutáni órákban. A 2500 négyzetméteres csarnok a bajai sport-és szabadidős élet meghatározó eleme lehet a későbbiekben, hangzott el az eseményen. A működés szempontjából fontos, hogy a jégpálya mellett más szabadidős tevékenységeket is be tudnak fogadni 1200 főig.

Hétfőn ünnepélyesen is felavatták Kecskeméten a Széchenyi István Közösségi Házat, melyben a Széchenyivárosi fiókkönyvtár is található. Nagy álom vált ezzel valóra, hiszen a 40 éves épület mind külsőleg, mind belsőleg megújult. A jövőben a működtetők szeretnék olyan tartalommal megtölteni, melyre valóban vágynak a városrészben lakók.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!