Közlekedés

2023.08.09. 07:48

Útinform: közúti munkálatok lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, 
– Budapest felé, Újhartyán térségében, a 49-es és a 44-es kilométer között lassan mozgó géplánc mellett sövényt vágnak. Az aktuális munkaállomásnál 6.40 és 12.00 között a külső sávba kell sorolni.
– Budapest irányába, Inárcs térségében, a 39-es és a 34-es kilométer között déltől este 6-ig a sövényt vágják vissza. A mozgó terelés mellett a külső sáv lesz járható.
– a főváros irányába Kecskemét térségében, a 92-es kilométertől haladva a 76-os kilométerig az elválasztó sávi növényzetet gondozzák napközben, ezért 7.45-től 14.30-ig a belső sávot elkerítik a forgalom elől.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Petőfi Sándor utca csomópontját átépítik. A 86-os kilométernél irányonként egy sáv járható. 

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt a 8-as kilométernél a fél útpályát lezárták. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé.

Az 51-es főúton, 
– Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak! 
– Dunapataj közelében, a 103-as kilométernél burkolatjavítás kezdődött, a fél útpályát lezárták.

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es kilométer között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél fekvő vasúti átjárót lezárták. A forgalom a főúttal párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

Kamionstop:

E hétvégén a kamiontilalom augusztus 12-én szombaton 15 órától, augusztus 13-án vasárnap 22 óráig lesz érvényben.
A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában