Felajánlás

2023.08.11. 19:50

Támogatja a véradást a kiskunmajsai fürdő

A majsai gyógy-és élményfürdőt üzemeltetó Jonathermál Zrt. több mint egy évtizedes hagyományának megfelelően, 5 ezer darab kedvezményes fürdőbelépővel támogatja a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének donorszervezési munkáját. Az ötvenszázalékos belépésre jogoító kuponokat pénteken adták át.

Tapodi Kálmán

Juhász Sándor, a Jonathermál Zrt. vezérigazgatója és Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete igazgatója

Fotó: Tapodi Kálmán

– Mindig nagy örömmel fogadjuk, ha egy-egy felajánlás a donormegbecsülést célozza meg. Kifejezetten jó dolog, amikor a véradók egészségmegőrzését célozza ez az adomány, amit mi jó szívvel adunk át egy-egy megszervezett véradóesemény kapcsán – nyilatkozta hírportálunknak Lipóthné Komjáti Andrea. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezet igazgatója hozzátette: a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, mint a véradásszervezés egyik társszervezete, havonta 1600-1800 véradóval találkozik, az 50-60 véradóeseményen. 

– Ez egy  jól működő, régi kapcsolat a Jonatehermál Zrt. és a Magyar Vöröskereszt között, hiszen több mint egy évtizede támogatják ilyen módon a donormegbecsülést. Ez egy nagyon jó dolog, hiszen így egy élményajándékkal tudjuk  megköszönni a véradóknak az önzetlen szerepvállalásukat 

– fogalmazott Lipóthné Komjáti Andrea.

– A Jonathermál Zrt. az elmúlt évtizedek hagyományait követve, a jövőben is szeretné támogatni a Magyar Vöröskereszt véradói mozgalmát. Ebben az évben 5 ezer darab, 50 százalékos kedvezményes belépésre jogosító kupont ajánlottunk fel a vármegye véradóinak. Bízunk benne, hogy ezzel is segítjük a véradók kikapcsolódását és egészségmegőrzését – mondta el Juhász Sándor, a Jonathermál Zrt. vezérigazgatója.

Véredben van a segítség! 

 A Magyar Vöröskereszt nyári kampányt indított annak bemutatására, hogy egy egyszeri véradással három életet is megmenthet egy véradó. Lipóthné Komjáti Andrea elmondta: a nyári időszakban egy kicsit alábbhagy a véradókedv, hiszen aki csak teheti szabadságát tölti, ilyenkor mindig kevesebb a véradó. Az önkéntes segítőkre pedig nyáron is nagy szükség van, hiszen vannak olyan vérkészítmények, amiket csak négy napig lehet felhasználni. – Ezért nagyon fontos, hogy a gyógyításhoz megfelelő mennyiségű vér álljon rendelkezésre – hangsúlyozta Lipóthné Komjáti Andrea.

A Magyar Vöröskereszt közleménye szerint: a magyarországi vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes véradóra van szükség, azonban az önkéntes véradás ki-kimarad a nyári teendők és programok közül. Ennek ellensúlyozására szervez nyári mozgósító kampányt a Magyar Vöröskereszt, amelyhez idén partnerként egy kreatív ügynökség is csatlakozott. Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős szakmai vezetője a napokban kijelentette: az önkéntes véradás különösen fontos társadalmi ügy. A véradást követően a háromféle vérkészítmény segítségével akár három beteg gyógyulását segíthetik. Mint hozzátette: a Magyar Vöröskereszt csapata folyamatosan keresi az újszerű megoldásokat, hogy mindezt bemutassák és érzékeltessék. Bíznak abban, hogy a Véredben van a segítség! kampány jó eszköz ehhez, és minél többen éreznek motivációt az önkéntes véradáshoz.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában