Gyász

2023.08.14. 20:21

Meizl Ferenc nevét viseli a kiskunfélegyházi emlékpark

A közelmúltban elhunyt Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató nevét viseli a jövőben a közelszőlői pihenőpark – adta hírül közösségi oldalán Csányi József polgármester, aki a gyászhír bejelentése után tett javaslatot arra, hogy a park viselje megálmodója, létrehozója nevét.

Vajda Piroska

Májusban Meizl Ferenc közreműködésével avatták fel a madárismertető táblát a gátéri óvodában

Fotó: Vajda Piroska / archív-felvétel

Meizl Ferenc augusztus 4-én, 82 éves korában hunyt el. Nevéhez számtalan értékmentő kezdeményezés kötődik, Kiskunfélegyháza közéletének ismert és elismert személyisége volt. 

40 év tanári, 22 év igazgatói munkája után nyugdíjas éveiben is töretlen energiával dolgozott a természettudományok területén. Magánemberként és pedagógusként is kiemelt figyelmet fordított a környezet- és természetvédelem fontosságára. Diákok százaival, felnőttekkel ismertette meg szűkebb és tágabb világunk rejtelmeit, értékeit a csillagászaton át egészen a madarak megismeréséhez és védelméhez kapcsolódóan. A Csillagászat Baráti Körében sok fiatalt varázsolt el lelkes és színes foglalkozásaival. 

Nevéhez fűződik a Kossuth utcán, a Móra Ferenc Gimnázium kerítésén a város első ólomüveg napórájának elhelyezése. Vezetője volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Madárbarát Klubjának, valamint a Magyar Madártani Egyesület Helyi Szervezetének is. Kezdeményezésére került kialakításra a Herman Ottó Emlékhely a Szent János téri parkban, és a Széchenyi-szentély a Platán Általános iskolában és gyurgyalag költőtelep a Bankfaluban. Példamutató pedagógiai, természetvédelmi és tudományos munkásságát több díjjal is elismerték. Temetése augusztus 22-én, 10 órakor lesz a Felsőtemetőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában