Útlezárások / Korlátozások

2023.07.12. 07:32

Útinform: ezeken a helyeken kell figyelmesebben közlekedni Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, több helyszínen is napi munkavégzés miatt belső sávlezárásra kell készülni:
– a határ felé vezető oldalon,
– a 163-as és a 170-es kilométer között, sövényvágás miatt 6.30-tól 18.00-ig dolgoznak majd,
– a 91-es és a 106-os kilométer között az elválasztó sávban kaszálnak, valamint az eldobált szemetet szedik össze 7.30-tól 15.00-ig,
– a 87-es és a 88-as kilométer között 9 órától fél 11-ig portáltábla karbantartását végzik,
– a burkolat repedéseit öntik ki a 121-es és a 125-ös kilométer között 8 órától 18 óráig.
– a főváros felé portálkarbantartás miatt a 89-es és a 88-as kilométer között dolgoznak 11.00 és 13.00 között.

Főutak: 

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Petőfi Sándor utca csomópontját átépítik. A 86-os kilométernél irányonként egy sáv járható. 

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt 8-as kilométernél félpályán halad a forgalom. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé.

Az 51-es főúton, 
– Dunaharaszti elkerülő szakaszán aszfaltoznak. A 19-es kilométer után félpályás lezárás mellett dolgoznak. Jelzőőrök irányítják a forgalmat, mindennapos a torlódás. 
– Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es kilométer között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a főúttal párhuzamosan kiépített terelőúton halad. 

Kamionstop:

A kamiontilalom a hét végén július 15-én, szombaton délután 3 órától, július 16-án, vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.
A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

Egyéb forgalomkorlátozások:

Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában