Útinform

2023.07.29. 07:46

Ezeken a helyeken kell útlezárásokra, korlátozásokra számítani Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

Hétvégi aktuális:

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, szombat reggeltől vasárnap délutánig aszfaltoznak Kecskemét keleti határában, a 44-es főút 9-es kilométerénél, a Szentkirály felé vezető út kereszteződésében, ahol új „Fekete Gólya” körforgalmú csomópont építése zajlik. Reggel fél 7-től 17.00-ig a forgalmat jelzőőrök irányítják a félpályás lezárás mellett. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, 
– Kecskeméten az Árpád körúton, a Petőfi Sándor utca csomópontját átépítik. A 86-os kilométernél irányonként egy sáv járható.
– Szeged északi határában az 5-ös főút 166-os kilométerénél a vasúti átjáró felújítása miatt szombat estig a Kecskemét felé vezető sávokat lezárták. A forgalmat a Dorozsmai út – 502-es főút útvonalon terelik el.

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt a 8-as km-nél a fél útpályát lezárták. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé. 

Az 51-es főúton, Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es kilométer között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a főúttal párhuzamosan kiépített terelőúton halad. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén július 29-én, szombaton 15:00-tól, július 30-án, vasárnap 22:00-ig lesz érvényben.
A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában