Lajosmizsei Városszépítő Egyesület

2023.06.01. 21:14

Új emlékművet avattak Lajosmizsén

A Lajosmizsei Városszépítő Egyesület elnöke, Borbély Ella átadóra hívta a lajosmizseieket szerda délután. Az egyesület pályázati támogatásból az 5-ös főúton lévő körforgalom közepére egy emlékművet készíttetett, melyet a település 30 éves városi évfordulója alkalmából ajándékozott az önkormányzatnak.

Horváth Péter

A képen: Borbély Ella, Basky András és dr. Salacz László avatják fel az emlékművet

Fotó: Horváth Sándor

Az átadó ünnepségen Borbély Ella visszatekintett arra, hogy miként alakult egyesületté egy lelkes kis csapat, mely mára a város több területén is fejlesztéseket valósított meg. 

Az emlékművön a város logójának elemeit láthatják a Lajosmizsére érkezők: a szamóca, a Pusztatemplom, a sok horgásztó és az Iskola tavat szimbólizáló hullámok, a Városháza és a katolikus templom mind megjelenik az alkotáson és Lajosmizse értékeiről szól.

Borbély Ella köszönetet mondott Horváth Sándornak, az önkormányzat pályázati referensének, aki segített a pályázat összeállításában és a Magyar Közúttal való ügyintézésben.

Basky András polgármester megköszönte a példaértékű ajándékot és méltatta a közösséget, akik a város körforgalmait szívvel lélekkel ápolják, gondozzák.
Az eseményen dr. Salacz László képviselő is jelen volt és köszönetet mondott a projektben dolgozóknak valamint az egyesület tagjainak az aktív közösségi szerepvállalásért. 

A Lajosmizsei Városszépítő Egyesület nem először tett a szebb Lajosmizséért. Korábban beszámoltunk róla, hogy növényeket telepítettek a Ceglédi úti körforgalomba, melyeket azóta folyamatosan gondoznak a várossal együttműködve. Ezt követően a Béke lakótelepre játszóeszközöket és növényeket telepítettek pályázati forrásból. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában