Ünnep

2023.06.06. 11:53

Pedagógusokat köszöntöttek Majsán – galériával

Kiskunmajsa önkormányzata idén is köszöntötte a helyi pedagógusokat, akiknek munkája segíti és építi a várost – hangzott el az ünnepségen, ahol köszöntötték azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik 70, 65, 60 és 50 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat.

Tapodi Kálmán

Az ünnepségen a nyugdíjba vonuló pedagógusokat, köznevelésben dolgozókat és a jubilálókat is köszöntötték

Fotó: Valkainé Ujfalusi Nikolett

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, és nagyobb jótétemény sem.” Móricz Zsigmond gondolatával köszöntötték a pedagógusokat, a nyugdíjas pedagógusokat és a köznevelésben dolgozókat a Konecsni György Művelődési Központban megtartott pénteki összejövetelen. A jeles napon a vármegyei kultúrdíjas Csólyospálosi Tamburás Együttes adott műsort és bemutatkozott az együttesből alakult új formáció, a Tamburock is, melynek tagjai az AC/DC zenéjét is ötvözték magyar népdalokkal.

– Az első szó ismételten a köszöneté legyen. Köszönöm önöknek, hogy a mindennapok során azokért a gyermekekért, akikért felelősséget vállalnak, azokért a hivatásbéli dolgokért, amelyekért mindennap reggel elmennek a családjuktól és „csak teszik” a dolgukat, tanítanak, segítenek, pedagógiai munkát végeznek, vagy pedagógiai segítőként dolgoznak. Segítik és építik Kiskunmajsa városát és a közösséget – fogalmazott köszöntőjében Patkós Zsolt polgármester, aki hangsúlyozta: nagy felelősség gyermeket nevelni.

Az ünnepségen a nyugdíjba vonuló pedagógusokat, köznevelésben dolgozókat és a jubilálókat is köszöntötték.

Holló Tibor, a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola pedagógusa, több mint 40 éves tanári pályafutása alatt tanított az alsó tagozat 3. osztályától kezdve az általános iskola 8. osztályáig. Több éven keresztül a 14-18 éves fiatalokat óraadó tanárként oktatta a majsai gimnáziumban. Munkája elismeréseként a Pedagógus Szolgálatért Érdemérem elismerést veheti majd át. Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Kispálné Kuszli Irént (Arany János Általános Iskola) és Dömötör Julianna Zsuzsannát (Kiskunmajsai Móra Ferenc Óvoda, Általános Iskola és EGYM), aki szintén Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerésben részesül. Nyugdíjba vonul Varga Ferencné, a Kiskunmajsai Napsugár Óvoda dajkája, és Bera Istvánné, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda technikai munkatársa is.

Az ünnepségen köszöntötték azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik 70, 65, 60 és 50 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat, és rubin-, vas-, gyémánt- és arany oklevelet kaptak. Rubinoklevelet vehetett át Ábrahám-Fúrús Piroska tanítónő, gyógypedagógiai tanár, aki hetven éve szerezte diplomáját. Vasoklevelet kapott Dósai Imréné tanító, gyógypedagógus és Horváthné Török Mária tanítónő. A 60 éve szerzett diplomáért járt a gyémántoklevél Csordás Józsefné és Rácz Fodor Jenőné tanítónőknek. Aranydiplomás lett Dr. Fülöp Józsefné tanítónő és Faludi Éva tanárnő is.

A jubilálókat is köszöntötték

Az ünnepségen a köznevelésben, közművelődésben dolgozó jubilálókat is köszöntötték.  Halász Róbertné, a Kiskunmajsai Napsugár Óvoda óvodapedagógusa, Paál Zsolt Tamás és Patyi László a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai harminc éve végzik munkájukat. Negyedszázados jubileumot ünnepelt Hegedűs Andrea, az Arany János Általános Iskola pedagógusa, Minkó Beáta, a Móra Ferenc Óvoda, Általános Iskola és EGYMI   pedagógusa, Harkainé Gerse Éva és Rádóczi Zoltánné, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda  óvodapedagógusai, valamint Tóth Istvánné, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda, pedagógiai munkát segítő alkalmazottja, óvodai dajka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában