Kiállítás

2023.06.04. 17:02

Kunadacson is bemutatkozott a szabadszállási textilszobrász – galériával, videóval

Csomák Lászlóné Cserzsi szabadszállási textilszobrász mutatkozott be alkotásaival a szombati kunadacsi falunap keretében a közösségi színtér épületében. A „Fényes pillanatok” című kiállítást Farkas Ildikó polgármester nyitotta meg.

Gulyás Sándor

Csomák Lászlóné Cserzsi szabadszállási textilszobrász

Fotó: Gulyás Sándor

– Csomák Lászlóné Cserzsi 2015-ben találkozott először a paverpol textilszobrászattal. A hazánkban akkor még alig ismert technika alapjait alig egy esztendő leforgása alatt sajátította el, erre építkezve alakította ki saját stílusát. Az új, kreatív műfaj rengeteg lehetőséget kínált számára, sorra kerültek ki keze alól a kül- és beltéri szobrok, képek, domborművek, ajándéktárgyak, dekorációs elemek. A munka és a család mellett művészetté fejlesztette hobbiját. Művészete ma már messze földön ismert és elismert, amit több rangos elismeréssel honoráltak. Munkáival számos városban mutatkozott be ez idáig. Rómában öt alkotótársával képviselte magát a betlehemi kiállításon. Csomák Lászlóné Cserzsi alkotásaiban a hagyományokat, az emberi kapcsolatrendszereket, a családi ünnepeket örökíti meg, mindenkor az egyediségre törekedve. Alkotásaival, személyiségével, a benne rejlő szeretettel, adni akarásával, minden egyes alkalommal elvarázsolja, megérinti a közönséget – méltatta az alkotó tevékenységét Farkas Ildikó, aki egyben köszönetet mondott Csomák Lászlóné Cserzsinek, amiért szobrait és képeit elhozta Kunadacsra.

 

A szabadszállási alkotóművész ezúttal nemcsak a különleges paverpol technikával készült textilszobrait és képeit mutatta be, hanem ízelítőt adott pasztelljeiből is.

– A paverpol technika rengeteg lehetőséget biztosít számomra. Bátran kalandozhatom a színek, formák, mozdulatok világában. A megszokott szín és formavilágot háttérbe szorította az utóbbi időben egy modernebb és lendületesebb ábrázolási mód. Hatalmas szakmai elismerés volt számomra, hogy a Betlehemi történet című alkotásomat a Vatikán Szent Péter téri oszlopcsarnokában állíthattam ki tavaly, amit több százezer ember tekintett meg – sorolta az alkotó, aki egyben beavatta a közönséget a paverpol textilszobrászat rejtelmeibe. A kiállításmegnyitót a Jakabné Galovics Eszter Györgyike vezette Szent Margit Katolikus Általános Iskola kórusa előadása színesítette.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában