Könyvünnep

2023.06.03. 10:50

Gazdag lesz a jubileumi könyvheti kínálat Kalocsán

Tizedik alkalommal tartanak programokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából Kalocsán. A rendezvénysorozatra június 5–10. között várják az érdeklőket.

Tapodi Kálmán

Ilusztráció

Fotó: Shutterstock

– A hagyományokhoz híven az első nap, hétfőn, kivonulunk a Sétálóutcába, ahol a felállított színpadon sok színes programmal várjuk az érdeklődőket. Lesz ovis műsor, interaktív zenés mesejáték, koncert délelőtt kicsiknek, délután nagyoknak már a könyvtár udvarán – közölte a könyvhetet szervező Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár.

A könyvünnep megnyitóját hétfőn 9.30-kor tartják a Sétálóutcában. Aznap hirdetik ki „Az én könyvkuckóm” rajzpályázat eredményeit is. A könyvtárban 18 órakor kezdődik a „Nem vagyok az, aki voltam” című verskoncert, amelyen Szabó Mátyás zenél.

– Június 6-án elstartol „Keresd a könyvet!” könyves játékunk, melynek részleteiről a felhívás plakátján és Facebook-oldalunkon tájékozódhatnak – tette közzé a kalocsai könyvtár. Kedden a Baba-mama Klub keretében 16.30-kor kezdődik a Boros Mariann gyógypedagógus vezette foglalkozás, ahol a képernyőhasználat használat hatása a beszédfejlődésre lesz a téma.

Június 8-án, 17 órától könyvbemutatónak ad otthont a Tomori-téka, ahol Dobray Sarolta írónővel Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója beszélget és bemutatják a Beűzetés a Paradicsomba című kötetet.  

Június 10-én, szombaton 10 órától Ribizli bohóc (Tormási Attila) szórakoztatja a gyermekeket a könyvtár udvarán, majd 18 órára a felnőtteket várják a városi színházba, hogy megtekintsék Vörös István Don Quijote-szindróma című darabját.

A programok ingyenesen látogathatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában