Összefoglaló

2023.06.09. 20:48

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 9.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Pénteken köszöntötték Péli Olivért (balra), aki szerződése aláírása után a megye ezredik önkéntes területvédelmi tartalékos katonája lett

Fotó: Bús Csaba

A Vidékfejlesztési Program keretén belül hatmillió forintot nyert a madarasi önkormányzat, amiből a művelődési ház régi presszó közösségi termét újították fel. Az újonnan elkészült teremben tárlatot rendeztek be az Alkotó Szakkör munkáiból.

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kecskeméti ingatlanból ellopott láncfűrésszel együtt a szomszédos építkezésen egy három méter mély aknába zuhant.

A tavaly augusztusi árak hatodára csökkent a gáz ára a világpiacon. Az elektromos áramért is a téli összegek töredékét kell fizetni. Mikor és hogyan kell jó szerződést kötni az energiakereskedővel? Erről is szó esett a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházába tartott rendezvényén, amelyen Hajdú Gábor, energetikai szakreferens és auditor tartott ismertetőt.

Az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, kik fognak élni a területeiken.

A kecskeméti önkormányzat legutóbbi közgyűlésén jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, hogy a frissen felújított kecskeméti városháza két tanácskozó terme a Kecskemét életében és fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó egykori polgármesterek, Kada Elek és Lestár Péter nevét viselik a jövőben. A teremjelző táblák elkészítésére a Nemzetközi Kerámia Stúdiót kérte fel a városvezetés – tájékoztatott közleményében a kecskeméti önkormányzat.

Csütörtökön, a neves név napján esett Kecskeméten, ahogy a megye több területén is. Sőt, pénteken 10–20 milliméter eső hullott le egyetlen nap során. Ha a népi megfigyelés bejön, akkor az ember azt gondolhatja, hogy a jóslás alapján még aratás kezdetén is zuhog majd az eső.

A mezőgazdasági szakmákat szeretnék még vonzóbbá tenni a fiatalok előtt azzal, hogy a gyakorlati képzésbe az olyan szakirányú vállalkozásokat is bevonnak, melyek versenyképes tudást biztosítanak a diákoknak.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatása szerint a Kecskeméten közlekedő menetrend szerinti helyi autóbuszjáratok menetrendje 2023. június 17-től, szombattól megváltozik.

Az örömöt próbálták belecsempészni a szegények pénteki napjába a kecskeméti Wojtyla népkonyháján. Ehhez Csík János és a Mezzo zenekar szolgáltatta a fülbemászó dallamokat.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MHKIKNYP) toborzói átadták az ezredik területvédelmi tartalékos katonát Bács-Kiskun vármegyének. A kadétképzésben tanuló fiatal ünnepélyes keretek között írta alá szerződését pénteken a megyeházán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában