Összefoglaló

2023.06.03. 21:11

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 3.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Volkswagen-találkozónak adott otthont Kiskunmajsa

Fotó: Tapodi Kálmán

A Hunyadivárosi Közösségi Házban elindult a Hunyadi Pódium, amelyen időről időre írókat, művészeket, politikusokat szólaltatnak majd meg. Az első alkalmon a Hunyadi könyvek írójával, Bán Mórral találkozhattak a jelenlévők. A beszélgetést Németh Ernő újságíró vezette.

Péntek délután bemutatták a Kincstaláló – Vannak, akik sietősen korán születők című könyvet a kecskeméti Vincent Étteremben. A hiánypótló alkotást a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Perinatális Intenzív Centrumának (PIC), avagy a koraszülött részlegének vezetője, dr. Kelemen Edit alkotótársaival készítette el a koraszüléssel érintett családok támogatása érdekében. Az ünnepségen részt vettek a könyvben szereplő koraszülöttek is családjuk körében.

Árokba borult egy autó Hajós és Miske között. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Az Én Városházám. A Tiéd. A Miénk. – címmel egyhetes rendezvénysorozattal ünneplik meg a felújított kecskeméti városházát. A vasárnap kezdődő programkavalkádból kiemelkedik a városházi kulisszatitkok elnevezésű barangoló séta, mely több napon is elérhető.

Hetvenkét gobelinkép díszíti a tassi kőművesmester lakását. A míves alkotások mindegyike készítőjük, Kovács István hozzáértését, precizitását és szépérzékét dicsérik.

A hétvégén Kiskunmajsán, a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő parkolójában randevúztak a Volkswagen bogarasok.

Közlekedik a család címmel rendezte meg szombaton hagyományos, családoknak szóló közlekedésbiztonsági vetélkedőjét a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a Skoda Brill autószalon területén. A játékos családi megméretés egy országos verseny megyei fordulója, ahol a legeredményesebb család juthatott el az országos döntőre, melynek fődíja egy személyautó.

Erőgépesek oszlopmenete hívogatta a közönséget Bodoglárra, ahol tizenkettedik alkalommal rendeztek falunappal egybekötött traktorosfesztivált.

Történelmi szereplésen van túl a Kecskeméti TE, mely 112 éves története legjobb eredményét ért az NB I.-ben az ezüstérem megszerzésével. Dr. Filus Andor ügyvezető szerint egy közös siker, melyhez a továbbiakban is adottak a stabil alapok és a széles támogatói kör.

Hatalmas örömöt szerzett az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy kerekegyházi kisfiúnak, akit születésnapján az egyesület tűzoltó autója vitt haza az iskolából.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában