Összefoglaló

2023.06.01. 21:16

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 1.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Háromezer adag drogot foglaltak le a rendőrök a Baja környéki akcióban

Forrás: police.hu

Új vezetők kerültek a Kecskeméti és Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság élére.

Egy kamion a belső szalagkorlátot átszakítva összeütközött egy személyautóval az M5-ösön csütörtökön.

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy utcán parkoló autót elkötve, ittasan nekiütközött egy villamos felsővezetéket tartó oszlopnak és emiatt 2300 fogyasztó másfél órán át áram nélkül maradt.

A Solti AC Sportegyesület 26 éve működik a településen, három szakosztállyal. Az elmúlt időszakban a dzsúdó szakosztály versenyzői sorban hozzák az országos versenyekről a kiváló eredményeket. Ennek is köszönhető, hogy az egyesületet ebben az évben, mint olyan közösséget, akik gyarapítják a település jó hírét, Solt Városért emlékéremre jelölte a város képviselő-testülete, amelynek átadására október 23-án kerül sor.

A Sevilla 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta az AS Romát a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjében, melyet a Puskás Arénában rendeztek.

Novák Katalin köztársasági elnök kétnapos állami látogatásra Tiranába érkezett.

A rendőröknek olyan információ jutott a birtokába, hogy többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy, a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult, amely május 4-én nyolc helyszínen csapott le Baja környékén.

Felborult egy napraforgót szállító nyerges vontató az 52-es főút Solt és Fülöpszállás közötti szakaszán.

Jó gyakorlatokat osztanak meg egymással és a kecskeméti eredményeket is megismerték az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének koordinátorai, akik csütörtökön és pénteken tartják értekezletüket Kecskeméten, a városházán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában