Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület

2023.05.30. 19:40

Várják az újonnan alakuló polgárőrségbe a jelentkezőket Kiskunhalason

Új polgárőr-egyesületet hoznak létre Kiskunhalason, a meglévő polgárőrszervezet mellett. Információink szerint az új szervezet alapítása azért vált szükségessé, mert a meglévő egyesület már jórészt inaktívvá vált, ugyanakkor a város közterületein tapasztalható bűncselekmények száma indokolttá teszi a civil lakosság bevonását is a bűnmegelőzésbe. Információink szerint az önkormányzat támogatja, hogy hosszú évek után újra legyenek lovas polgárőrök is a városban.

Pozsgai Ákos

Lovas polgárőrség indítását is tervezik

Fotó: Pozsgai Ákos

A romló közbiztonságra néhány napja hívta fel figyelmet a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Fülöp Róbert polgármester, aki egy hatpontos megoldási javaslatot is közzétett. Ennek egyik pontja a halasi polgárőrség újjászervezése. A városban működik ugyan egy polgárőrszervezet, a Kiskunhalasi Önvédelmi és Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület, azonban hírportálunk információi szerint a város vezetői szerint egy sokkal hatékonyabb, a mai kor elvárásaihoz igazodó polgárőrségre lenne szükség, ezért hozzá is láttak egy új polgárőr-egyesület szervezéséhez a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumával együttműködve.

Az oktatási intézményben a rendész és honvéd kadétokból szerveződött ifjú polgárőrökkel együtt az oktatók az elmúlt években lerakták azokat a szakmai alapokat, amire építve létre lehet hozni egy modern polgárőrszervezetet Kiskunhalason. – Az új egyesület alapító okiratának összeállítása folyamatban van, alakuló ülésére napokon belül sor kerül – tudatta közösségi oldalán a polgármester, aki egy linket is közreadott, ahol a közbiztonságért tenni akaró halasiak egy űrlap kitöltésével elküldhetik jelentkezési szándékukat az újonnan alakuló Kiskunhalasi Polgárőr Egyesületbe. Fontos információ, hogy csak az lehet polgárőr, aki büntetlen előéletű, magyar állampolgár (vagy Magyarországon engedéllyel letelepedett külföldi), és aki egyetért a polgárőrség céljaival, hajlandó tevékenyen részt venni azok megvalósításában.

A jelentkezés részletes feltételei a polgármesteri közleményben érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában