Átadó

2023.05.02. 10:56

Új csarnokot avattak a megújult kiskunhalasi ipari parkban

Új csarnokkal bővítette telephelyét a TOP-ÁR Kft. a kiskunhalasi ipari parkban.

Pozsgai Ákos

Varga Liviu ügyvezető, Vargáné Béda Erzsébet és Fülöp Róbert polgármester vágták át a nemzeti színű szalagot.

Fotó: Pozsgai Ákos

– Az önkormányzat bevételeinek közel nyolcvan százalékát a vállalkozásoktól befolyó iparűzési adó teszi ki, épp ezért fontos helyet foglalnak el a város életében

 – mondta Fülöp Róbert polgármester annak az új csarnoknak az átadóján, amelyet a megújult és kibővített Majsai úti ipari parkban avattak fel.

A tizenkét évvel ezelőtt alapított, csomagolóanyag kereskedelemmel, raklapgyártással, tűzifa értékesítéssel, majd magas- és mélyépítési vízszigeteléssel foglalkozó TOP-ÁR Kft. kinőtte korábbi telephelyét, ezért vált szükségessé egy új telephely létesítése. A kiskunhalasi cég 69 millió forint támogatásban részesült kormányzati és európai uniós pályázati forrásból, amelyből 39,3 millió forintot telephelyberuházásra és kivitelezésre költöttek.

– Ehhez az összeghez még saját tőkéből tettünk hozzá, és szükség volt beruházási hitelre, hogy megvalósítsuk az új telephelyünket, ami hét hónap alatt épült fel. A pályázatban elnyert többi összeget 37 kW teljesítményű napelemrendszerre, új targoncára, fűnyíró traktorra, vállalatirányítási rendszerre, kommunikációs terv készítésére, hatékony munkaszervezésre, a dolgozóink oktatására és számítástechnikai eszközök vásárlására költöttük – mondta el Varga Liviu, a TOP-ÁR Kft. ügyvezetője.

Fülöp Róbert a csarnokavatón kiemelte, hogy a cég alapítása óta jól látható, hogy folyamatosan nő, fejlődik. Nagy örömömére szolgált, mikor megtudta, hogy új telephelyet keresnek, és végül a kibővült és megújult ipari parkban valósították meg a terveiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában