Tass / Alsószenttamás

2023.05.29. 13:22

Tizenkét vármegye fiataljai számára tartottak gyermeknapot ÁGOTA Falván – galériával

Nagyszabású gyereknapi forgatagot szervezett az ÁGOTA Közösség a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljai számára ÁGOTA Falván. A rendezvényre az ország számos szegeltéből, tizenkét vármegyéből érkeztek a gyermekek és fiatalok több korosztályból.

Gulyás Sándor

Szuper programokkal várták a gyerekeket

Fotó: Sándor Judit

A gyermeknapon az ÁGOTA Közösség közel ezer tagja vett részt. A nagyszabású eseményt Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője nyitotta meg. – Ez a mai nap is azt a célt szolgálja, amiről szól a mi álmunk, hogy örömöt varázsoljunk mindenki szívébe, mosolyt csaljunk az arcotokra, és hogy úgy legyünk együtt, ahogy az mindenkinek a legjobb, felszabadultan, boldogan – emelte ki Kothencz János.

A vetélkedők, az élmény- és sportprogramok mellett koncertek is a gyermeknap résztvevőinek kikapcsolódását szolgálták. Kicsik és nagyok egyaránt iparművészek segítségével kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint az aktívabbak kihívást jelentő játékokat – mint például vízi foci, óriásbuborék – próbálhattak ki. A gyermeknap elmaradhatatlan része volt az arcfestés és csillámtetoválás.

 A nap két koncerttel zárult, a Duna Művészegyüttes mellett Kiss Kevin, az X Faktor sztárja szórakoztatta a fiatalokat.  

Kósa Gábor a komáromi lakásotthonból érkezett a rendezvényre. Inkább az aktivitást igénylő játékokban vett részt, buborékfocizott és kipróbálta magát a lézerharcban majd az íjászatban is. – Íjászkodtam már korábban is. Nem mondom, hogy túl jól vagyok benne, igazából azért is jöttem, hogy megnézzem, mennyire megy. Itt lehet csapatokban is játszani vagy mindenki mindenki ellen, hasonlít a paintballra – mondta el Gábor.

A tizenöt éves Kasza Vanessza hat esztendeje él nevelőszülői családban, Kiskunfélegyházáról érkezett ÁGOTA Falvára, ahol igazán tartalmas napot töltött el, sok mindent kipróbált a gyermeknapi kínálatból. 

– Azért jöttem el, hogy nagyon jól érezzem magam, együtt lehessek a tesóimmal, és hogy jó élményekkel menjek haza. 

Sokszor voltam már ÁGOTA Falván, nagyon jó érzés itt lenni, mindig jó érzéssel jövök vissza – mesélte a fiatal lány.

Dr. Szalai Beáta, az ÁGOTA Alapítvány önkéntese elmondta, ez a nap a gyermekek napja volt, ők voltak a sztárvendégek, ez a nap csak róluk szólt. Hozzátette, ÁGOTA Falva nekik épült, azért, hogy itt élhessék meg ezeket az élményeket és sok-sok csodával gazdagodhassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában