Interaktív nap

2023.05.27. 07:00

Saját fejlesztésű kártyajátékkal ünnepelt a 25 éves kecskeméti Katedra iskola – galériával

A 25 éves kecskeméti Katedra iskola jubileumi interaktív napot tartott pénteken a Hírös Agórában. A művészeti elemekben és játékokban gazdag program keretében mutatták be a saját fejlesztésű Képzelet Kártyát.

Sebestyén Hajnalka

Interaktív napot tartottak

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Katedra Általános Iskola és Középiskola 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi interaktív napján helyi iskolásokat is vendégül láttak, többek között a Béke Általános Iskola tanulóit. A programok kapcsolódtak a Hírös Agóra gyermeknapi sorozatához.

A rendezvényen mutatták be a Katedra Képzelet Kártya játékot. A 84 kártyából álló, a Katedra művésztanárai és diákjai által tervezett Dixithez hasonló játék öt év munkájának eredménye. A művészetis tanulók által tervezett egyedi játéktáblákat is gyártottak hozzá, nyomdai segítséggel.  

A jubileumi napon a vendégiskolások megismerhették a Katedra 3D technológiával tervezett, és saját 3D nyomtatóval nyomtatott sakk készletét. Nagy sikere volt az alkotófalnak, az interaktív tér átfestésének, valamint sokan megcsodálták a Katedra által szervezett, 25 év legjobb képregényeit bemutató képregény-kiállítássorozatot. Mindezek mellett voltak térbeli logikai játékok, különböző társasjátékok, kreatív sarkok is, melyek szintén nagy népszerűségnek örvendtek. 

A program a Miniszterelnökség Nemzeti Tehetség Programja A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása elnevezésű pályázatának segítségével a Katedra Általános Iskola és Középiskola Játssz kreatívan! projektjének keretében valósulhatott meg. Az új kártyajáték is ennek gyümölcse.

A rendezvényt meglátogatta a program elején Engert Jakabné alpolgármester, majd kora délután Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke. A vendégek köszöntésén ott volt dr. Tubak István igazgató, dr. Tubakné Tütő Ágnes igazgatóhelyettes, valamint Prof. dr. Király László, a Katedra iskolát fenntartó kuratórium felügyelőbizottságának elnöke. A programot Kun-Sebők Kata művésztanárral az élen az iskola művésztanárai szervezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában