Ünnep

2023.05.01. 19:16

Pályaavatót, névadót és díjátadót is tartottak a kiskőrösi sportmajálison – galériával

Sportmajális keretében klubházavatót, sportpályaátadót és névadó ünnepséget rendeztek hétfőn Kiskőrösön. Az ünnep keretében nyitották meg a felújított sportpályát, ahol a csapatsportok képviselői mellett atléták is tarthatnak a jövőben edzéseket.

Barta Zsolt

A felvételen Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László polgármester, Schäffer Tamás, a Kőröskom Kft. ügyvezető igazgatója, Filus Tibor, a helyi kulturális és sportbizottság elnöke és Dulai János, a Kiskőrösi Labdarúgó Club elnöke átvágták a szalagot

Fotó: Barta Zsolt

Sportmajálist rendeztek május 1-jén Kiskőrösön. A neves nap biztosan beíródik a város történelmébe, mivel átadták a felújított sportpályát, ahol nemcsak a csapatsportok képviselői, hanem az atléták és a nagyközönség is használhatja a pályákat.

Ezen a napon egyben névadót is rendeztek: a városatyák átkeresztelték a Városi Sporttelepet, amely ezentúl a Revaló Pál Sporttelep nevet viseli, illetve a Kiskőrösi Labdarúgó Club által használt épületre pedig Kiss Béla nevét feltüntető emléktáblát helyeztek ki a hétfő délelőtti rendezvény keretében.

A felújított pályaátadó egyben olyan sportünnep is volt, amelyre nagyon sok kisgyermekes család is kilátogatott. 

A gyerekek különböző ügyességi játékokban vehettek részt. A legkisebbek pedig megismerkedhettek azokkal a sportágakkal, amelyek a legnépszerűbbek – jéghoki, futball, kézilabda – a városban.

Az avatóünnepségen Domonyi László üdvözölte a megjelenteket, aki elmondta: a tao-rendszer kihasználásával az önkormányzat és a kormány támogatásával elkezdődött egy folyamat. A most elkészült beruházás remélhetőleg az első fázisa csak a munkának, amely folytatódni fog. A sportklubok és a város tervei még nem teljesen valósultak meg. A polgármester megemlítette, hogy a jéghokiklub egy nagyon komoly beruházást tervez, amely a közeljövőben megvalósulhat.

Ezt követően a polgármester és Dulai János, a futballklub elnöke leleplezték a labdarúgóklub épületére elhelyezett emléktáblát, amelyen Kiss Bélára emlékeznek a helyi focisták. Ezután Domonyi László polgármester, Font Sándor országgyűlési képviselő, Schäffer Tamás, a Kőröskom Kft. ügyvezető igazgatója, Filus Tibor, a helyi kulturális és sportbizottság elnöke és Dulai János, a Kiskőrösi Labdarúgó Club elnöke átvágták a felújított pálya előtt kifeszített avatószalagot.

A közönség birtokba vette a felújított lelátót és a kisebb pályákat. 

A pályán folytatódott az ünnepség, melynek elején Domonyi László megkérdezte a közönség véleményét: arra kérte a sok száz érdeklődőt, tegye fel az a kezét, akinek tetszik, amit az új stadionban lát. Mindenki felemelte a kezét. Ellenvélemény vagy tartózkodás nem volt. Azaz a képviselő-testület korábbi döntése, amely a pálya felújításával kapcsolatban született, egyhangú támogatást kapott. Majd kifejezte köszönetét Font Sándor országgyűlési képviselőnek, aki támogatta a projekt megvalósulását. Magyar önerőből történt a fejlesztés, a kormánytól 225 millió forintban részesült a város, a helyi testület ehhez még hozzáadott 13 milliót. További tao-támogatással a focipályát is bővítették, új öntözőrendszerrel is ellátták. A város első embere azzal fejezte be a beszédét, hogy keresik a további fejlesztéshez szükséges pénzkereteket.

Font Sándor országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: egy ilyen sporttelep felújítása nem mindig az első helyen szerepel, ha 220 millió forint körüli összeget felajánl a kormány. Mint elmondta, új, fedett lelátórendszert építettek, az atléták számára külön pálya kialakítása is megtörtént. Megjegyezte: Kiskőrösön a sport iránti szeretet egyre erősödik. Néhány héten belül a Wattay középiskolában adnak át egy új sportcsarnokot, amely a 14 ezres város második ilyen létesítménye lesz. Megemlítette, hogy folytatódik a térségbeli kerékpárutak tervezése. A jövőben a Kiskőrös–Kecel–Kalocsa út elkészítésével számolhatnak a kerékpározás szerelmesei.

A beszédek után sportdíjakat adott át a város vezetése a különböző klubok tagjainak, majd sportrendezvényekkel folytatódott a majális a kiskőrösi sportpályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában