Hírös Agóra

2023.05.10. 16:02

Nyilvános próbát tartott a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar – galériával, videóval

A februári nagy siker után újra nyilvános próbát tartott a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Hírös Agóra színháztermében. Ezúttal a Movie Adventures, filmzenei koncert dalait gyakorolták.

Lizik-Varga Katain

Újra nyilvános próbát tartott a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Hírös Agóra színháztermében

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A próbára közel 600 gyerek érkezett, akiknek ismét hatalmas élményben lehetett részük, hiszen a Karib-tenger kalózai, a Forrest Gump, a Titanic és sok más kultikus film betétdalát is hallhatták. A telt házas rendezvényen a nézők betekintést nyertek a dalok felépítésébe, köztük külön meghallgathatták a különböző hangszercsoportokat. Láthatták a zenészek munkáját.  

Kiderült, hogy a jelenlévő gyermekek nagy része tanul valamilyen hangszeren játszani, így számukra biztos nagy élményt jelentett a nyilvános próba, és az hogy láthatták, hogyan gyakorolnak a profi zenészek. A hangszeren nem játszó, de a zenét kedvelő tanulók számára pedig biztos kedvcsináló volt ez a program, hiszen élményekben nem volt hiány.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában