Beruházás

2023.05.30. 18:00

Megújult a kunszentmiklósi egészségügyi labor épülete – galériával

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a kunszentmiklósi egészségügyi központ megújult labor- és fizioterápiaépületét. A beruházás a magyar kormánytól kapott 50 millió forintos támogatás segítségével valósult meg.

Gulyás Sándor

A képen (balról-jobbra) dr. Salacz László, Bedicsné Baráth Judit, Forgóné Török Judit, Lesi Árpád

Fotó: Márta Fotó

– A projekt keretében megújultak a nyílászárók, az épület teljes elektromos hálózata, a fűtésrendszer, mozgáskorlátozott mosdót alakítottak ki a szakemberek, megtörtént a fal- és padlóburkolatok cseréje is. Kunszentmiklós város életében ez egy jelentős mérföldkő, hiszen az épület rekonstrukciója már nagyon időszerű volt, nagyon leromlott az állapota, elavultak voltak a szerelvények. A rendelkezésre álló keretből futotta a bútorzat részleges cseréjére is – ismertette a beruházás részleteit Lesi Árpád polgármester.

Dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a városvezetés jól sáfárkodott a magyar kormánytól elnyert támogatással, amihez kellett a kunszentmiklósiak szorgalma és összefogása is.

– A felújítás a jövőben tovább folytatódik. 

A vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatának köszönhetően hőszigetelést kaphat az épület homlokzata. 

Akkor tudunk viszont csak fejlődni, ha béke van, el kell utasítani minden próbálkozást, felelőtlen kijelentést, ami belesodorhat bennünket a háborúba. Össze kell fognunk, meg kell védeni a közös értékeinket, hogy Kunszentmiklós és a Felső-Kiskunság valamennyi települése továbbra is biztonságban és békében fejlődhessen – emelte ki dr. Salacz László.

Egészségügyi központ, labor- és fizioterápiaépület mellett rövidesen megújul a tasskertesi orvosi rendelő is. Az önkormányzat sikeresen szerepelt a Vidékfejlesztési Program „Helyi fejlesztések támogatása” című pályázatán, amit a Szabadszállási Gazdakör LEADER csoportja írt ki.

– A rekonstrukciós munkára 12,96 millió forint jut, amit az intézmény 2,6 millió forintos önerővel egészíti ki. 

A projekt keretében megvalósul a padlásfödém hőszigetelése, vakolatjavítása, nyílászárócseréje. Saját forrásból készül el a létesítmény külső hőszigetelése. A kivitelezéssel szeptember végéig készülnek el a szakemberek. A rendelőben a betegellátás a beruházás ideje alatt is folyamatosan biztosított lesz – tette hozzá Lesi Árpád.

A beruházásnak köszönhetően megújultak a nyílászárók, az épület teljes elektromos hálózata és a fűtésrendszere is
Fotó: Márta Fotó   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában