Hírös Agóra

2023.05.05. 17:40

Megtartották a XXXII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót Kecskeméten – galériával

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban rendezték meg az idei Bács-Kiskun Vármegyei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. A csoportok mindannyiunkat érintő emberi témákat dolgoztak fel, köztük jóhangulatú komédiákat, de tinédzser problémákról szóló előadásokat is láthatott a közönség.

Lizik-Varga Katalin

Jóhangulatú komédiákat, de tinédzser problémákról szóló előadásokat is láthatott a közönség

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Józsa Kata, a rendezvény főszervezője, vezető közművelődési szakember, drámapedagógus elmondta: a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva szervezzük meg minden tavasszal a kecskeméti találkozót, ahová elsősorban kecskeméti és környékbeli csoportokat várunk és nagy örömünkre idén nagyon sokan jelentkeztek. 

Ebben az évben 13 gyermekszínjátszó csoport mutatkozott be a találkozón. Az általános iskolás korú gyermekek megtapasztalhatták a közös alkotómunka örömét és kreatív, a mindennapjainkról szóló történeteket mutattak be 15–20 percben. 

A találkozón közös improvizációs játékon is részt vehettek a jelenlévők.

– Mi úgy gondoljuk, hogy a drámajátszó közösségek nagyon értékes alkotó közösségek, hiszen a gyerekek közösen hoznak létre egy előadást – hangsúlyozta a szervező. Hozzátette: a közös munka a közösséget nagyon megerősíti, a gyerekeknek szereplési bátorságot ad. Mint mondta, ez nagyon fontos az élet későbbi folyamán is, még akkor is, ha valaki nem a színi pályára készül.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában